0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lotuskový cheesecake s burákovým máslem

Lotuskový cheesecake s burákovým máslem

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné

Suroviny

Těsto: 150g hladké mouky, 60g másla, 1 vejce, 30g cukru, špetka bezfosfátového prášku do pečiva, špetka soli.

Náplň: 500g sýru Philadelphia, 2 PL oleje neutrální chuti, 2 vejce, 1 karamelový pudink, 60g cukru, 450ml mléka, 4 PL pomazánky Lotus classic.

Dále: 5PL arašídového másla s kousky (pokojové teploty), 80ml javorového sirupu

Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva, sůl, máslo a konečky prstů vytvoříme drobenku, vmícháme vejce. Poté rychle vypracujeme těsto, které zabalíme do folie. Necháme v lednici aspoň 30 minut odpočinout. 

Připravíme si náplň. Sýr Philadelphia dáme do vělké mísy, přidáme cukr, vejce, olej,pomazánku Lotus a přisypeme pudink. Spojíme dohromady. Postupně přidáváme mléko až vytvoříme hladkou, dost řídkou směs.

Troubu vyhřejeme na 180°C.

Odpočinuté těsto natlačíme prsty na dno dortové formy o průměru 25cm. Uhladíme a rovnoměrně potřeme 5 PL arašídového masla.Hned na něj nalijeme sýrovou směs.

Vložíme do trouby a pečeme asi 40-45 minut. Dokud cheesecake lehce nezezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.

Necháme v zavřené troubě vychladnou a poté ho vložíme zcela vychladit do lednice.

Před podáváním polijeme javorovým sirupem a ozdobíme.

Autor: LucianaM

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit