Suroviny
Těsto: 150g hladké mouky, 60g másla, 1 vejce, 30g cukru, špetka bezfosfátového prášku do pečiva, špetka soli.
Náplň: 500g sýru Philadelphia, 2 PL oleje neutrální chuti, 2 vejce, 1 karamelový pudink, 60g cukru, 450ml mléka, 4 PL pomazánky Lotus classic.
Dále: 5PL arašídového másla s kousky (pokojové teploty), 80ml javorového sirupu
Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva, sůl, máslo a konečky prstů vytvoříme drobenku, vmícháme vejce. Poté rychle vypracujeme těsto, které zabalíme do folie. Necháme v lednici aspoň 30 minut odpočinout.
Připravíme si náplň. Sýr Philadelphia dáme do vělké mísy, přidáme cukr, vejce, olej,pomazánku Lotus a přisypeme pudink. Spojíme dohromady. Postupně přidáváme mléko až vytvoříme hladkou, dost řídkou směs.
Troubu vyhřejeme na 180°C.
Odpočinuté těsto natlačíme prsty na dno dortové formy o průměru 25cm. Uhladíme a rovnoměrně potřeme 5 PL arašídového masla.Hned na něj nalijeme sýrovou směs.
Vložíme do trouby a pečeme asi 40-45 minut. Dokud cheesecake lehce nezezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.
Necháme v zavřené troubě vychladnou a poté ho vložíme zcela vychladit do lednice.
Před podáváním polijeme javorovým sirupem a ozdobíme.