Korpus
Troubu předehřejeme na 160°C. V robotu vyšleháme celá vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do husté světlé pěny. Pomalu přilijeme 1 lžící horké vody a 1 lžíci oleje. Vypneme a pokračujeme jen ručně. Mouku, kakao, vanilkový pudink a prášek do pečiva prosejeme do vyšlehaných vajec a zlehka vmícháme. Na dno dortové formy dáme pečící papír (na boky ne). Díky tomu těsto po upečení drží hezky tvar. Vlijeme těsto a pečeme 45–50 min.
Špejlí zkusíme, jestli je těsto propečené. Pokud po vytažení je špejle čistá, je korpus hotový. Po upečení necháme postát 5 minut a jemně nožíkem uvolníme boky korpusu. Překlopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Krém
Z mléka, obou pudinkových prášků, cukru, čokoládových peciček uvaříme hustý pudink, který následně vychladíme. Vyšleháme 250g másla s 2 PL moučkového cukru do světlé pěny. Poté pomalu přidáváme vychladlý čokoládový pudink a vše krásně propojíme.
Malinový džem si smícháme s citrónovou šťávou a dle potřeby naředíme 1 PL převařené vody.
Skládání dortu
Korpus rozkrojíme na 3 díly. Dortový plát si položíme na dortovou podložku, potřeme malinovým džemem a rovnoměrně rozetřeme část krému. Poklademe přibližně 10-15 ks malin, přiložíme další korpus a opět vrstvíme džem, krém, maliny. Poslední korpus potřeme džemem a obrátíme na dort natřenou částí. Jemně přitlačíme. Celý dort potřeme zbylým čokoládovým krémem a dáme na 1 hodinu vychladit.
Barevný krém na finální potření dortu
Mascarpone s tvarohem a šlehačkou vyšleháme na hustý krém, který rozdělíme do 3 misek. V jedné misce bude bílý krém, ve druhé růžový a ve třetí sytě růžový. Krém nabarvíme červenou gelovou barvou (přidáváme po kapkách) pokud nedosáhneme požadovaný odstín.
Vychladnutý dort potřeme na povrchu bílým krémem a po obvodu vrstvíme 2 odstíny růžového krému. Na zapracování používáme dortovou špachtli a dortový nůž. Vrchní část dortu dozdobíme malinami a sněhovými pusinkami.
Pusinky
Troubu předehřejeme na 100°C. Bílky s citrónovou šťávou šleháme do bílé pěny a postupně do ní přidáváme po lžících krupicový cukr. Po každé lžíci počkáme, až se do sněhu cukr zašlehá a až pak pokračujeme do spotřebování cukru. Vytvoří se nám krásná tuhá lesklá pěna. Troubu předehřejeme na 100°C. Sníh přeložíme do sáčku s cukrářskou špičkou (libovolnou kulatou zoubkatou) a na pečící papír děláme pusinky, srdíčka …Můžeme je posypat různým zdobením, nebo si část sněhu můžeme obarvit potravinářskou barvou. Sušíme 2 hodiny. Plech vyndáme a necháme vychladnout. Poté pusinky použijeme a zbytek schováme do uzavíratelné dózy po pozdější mlsání.
Vysvětlivky:
PL – polévková lžíce