Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
3,2 (12x)
14. 3. 2019
Matcha dort s kokosovým krémem a bílou čokoládou
Matcha dort s kokosovým krémem a bílou čokoládou


> 60 min
3,2 (12x)

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme sůl a olej a znovu prošleháme. Mouku smícháme s matcha práškem a zlehka a postupně zamícháme do vaječné pěny. Hotové těsto nalijeme na plech (velký asi 40 x 28 cm) a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Korpus necháme vychladnout, pak z něj vykrájíme zhruba 6 koleček o průměru 10 cm. Bílou čokoládu na krém nalámeme na kousky a zalijeme smetanou, kterou jen přivedeme k varu a ihned odstavíme. Rozmícháme dohladka a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den rozpuštěnou čokoládu se smetanou, mascarpone a kokosovým mlékem vyšleháme do pevného krému. Jednotlivé korpusy promažeme a položíme na sebe. Celý dortík pak potřeme krémem i po obvodu. Navrch nalijeme polevu, kterou připravíme takto: čokoládu nalámeme na kousky a zalijeme horkou smetanou, vše dobře promícháme dohladka a nakonec vmícháme matcha prášek. Ganache krátce promixujeme tyčovým mixérem. Navrchu dozdobíme čerstvým ovocem a hoblinkami bílé čokolády.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu