Matcha dort s kokosovým krémem a bílou čokoládou

Matcha dort s kokosovým krémem a bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:
6 vajec

140 g cukru krupice

Špetka soli

80 ml oleje

260 g hladké mouky

1 lžíce matcha prášku

Krém:

200 g smetany ke šlehání

200 g bílé čokolády

200 g mascarpone

400 ml kokosového mléka

Matcha poleva:

50 g bílé čokolády

4 lžíce smetany ke šlehání

1 lžička matcha prášku

Ovoce na dozdobení

Hoblinky bílé čokolády na dozdobení

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme sůl a olej a znovu prošleháme. Mouku smícháme s matcha práškem a zlehka a postupně zamícháme do vaječné pěny. Hotové těsto nalijeme na plech (velký asi 40 x 28 cm) a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Korpus necháme vychladnout, pak z něj vykrájíme zhruba 6 koleček o průměru 10 cm. Bílou čokoládu na krém nalámeme na kousky a zalijeme smetanou, kterou jen přivedeme k varu a ihned odstavíme. Rozmícháme dohladka a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den rozpuštěnou čokoládu se smetanou, mascarpone a kokosovým mlékem vyšleháme do pevného krému. Jednotlivé korpusy promažeme a položíme na sebe. Celý dortík pak potřeme krémem i po obvodu. Navrch nalijeme polevu, kterou připravíme takto: čokoládu nalámeme na kousky a zalijeme horkou smetanou, vše dobře promícháme dohladka a nakonec vmícháme matcha prášek. Ganache krátce promixujeme tyčovým mixérem. Navrchu dozdobíme čerstvým ovocem a hoblinkami bílé čokolády.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit