Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Matcha dort s kokosovým krémem a bílou čokoládou

Popis receptu: 

Lahodný dortík pro všechny příležitosti
 

Autor: Dana Richterová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto:
    6 vajec

    140 g cukru krupice

    Špetka soli

    80 ml oleje

    260 g hladké mouky

    1 lžíce matcha prášku

    Krém:

    200 g smetany ke šlehání

    200 g bílé čokolády

    200 g mascarpone

    400 ml kokosového mléka

    Matcha poleva:

    50 g bílé čokolády

    4 lžíce smetany ke šlehání

    1 lžička matcha prášku

    Ovoce na dozdobení

    Hoblinky bílé čokolády na dozdobení

Příprava jídla

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme sůl a olej a znovu prošleháme. Mouku smícháme s matcha práškem a zlehka a postupně zamícháme do vaječné pěny. Hotové těsto nalijeme na plech (velký asi 40 x 28 cm) a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Korpus necháme vychladnout, pak z něj vykrájíme zhruba 6 koleček o průměru 10 cm. Bílou čokoládu na krém nalámeme na kousky a zalijeme smetanou, kterou jen přivedeme k varu a ihned odstavíme. Rozmícháme dohladka a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den rozpuštěnou čokoládu se smetanou, mascarpone a kokosovým mlékem vyšleháme do pevného krému. Jednotlivé korpusy promažeme a položíme na sebe. Celý dortík pak potřeme krémem i po obvodu. Navrch nalijeme polevu, kterou připravíme takto: čokoládu nalámeme na kousky a zalijeme horkou smetanou, vše dobře promícháme dohladka a nakonec vmícháme matcha prášek. Ganache krátce promixujeme tyčovým mixérem. Navrchu dozdobíme čerstvým ovocem a hoblinkami bílé čokolády.

REKLAMA

Přidat komentář