Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.

Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto:    4 vejce
              90 g cukru. 
              80 g polohrubé mouky                      
 
Krém:.  250g mascarpone.                      
              2  šlehačky 33%.                        
              2 ztužovače šlehačky.              
              cukr podle chuti         
 
Poleva: hořká čokoláda a šlehačka.
 
Na ozdobu potřebujeme marcipán a trochu  trpělivosti při výrobě růžiček.Připravíme je  den předem,aby proschly.             
Těsto :  ušleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky utřít s cukrem.Ke žloutkům přidat mouku.Utřené těsto spojit se sněhem.Formu vymazat a vysypat moukou.Těsto pečeme 25 - 30 minut. Necháme vychladnout.
 
Připravíme krém. Ušleháme šlehačku s cukrem mascarpone a tekutou čokoládou.
 
Korpus na 2x překrojit nanést pikantní marmeládou a potom krém.
 
Čokoládovou polevu připravíme z nalámané čokolády kterou zalijeme ohřátou šlehačkou.
 
Mícháme než vznikne krásná poleva.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit