Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.

Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.

Hodnocení receptu
2/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto:    4 vejce
              90 g cukru. 
              80 g polohrubé mouky                      
 
Krém:.  250g mascarpone.                      
              2  šlehačky 33%.                        
              2 ztužovače šlehačky.              
              cukr podle chuti         
 
Poleva: hořká čokoláda a šlehačka.
 
Na ozdobu potřebujeme marcipán a trochu  trpělivosti při výrobě růžiček.Připravíme je  den předem,aby proschly.             

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...