
Uživatelský
recept
recept
Soutěž
o dort na obálku
o dort na obálku
Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.
Popis receptu:
Jemný a rychlý piškotový korpus.
Autor: Dagmar Hoganová
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
Těsto: 4 vejce
90 g cukru.
80 g polohrubé mouky
Krém:. 250g mascarpone.
2 šlehačky 33%.
2 ztužovače šlehačky.
cukr podle chuti
Poleva: hořká čokoláda a šlehačka.
Na ozdobu potřebujeme marcipán a trochu trpělivosti při výrobě růžiček.Připravíme je den předem,aby proschly.
Příprava jídla
Těsto : ušleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky utřít s cukrem.Ke žloutkům přidat mouku.Utřené těsto spojit se sněhem.Formu vymazat a vysypat moukou.Těsto pečeme 25 - 30 minut. Necháme vychladnout.
Připravíme krém. Ušleháme šlehačku s cukrem mascarpone a tekutou čokoládou.
Korpus na 2x překrojit nanést pikantní marmeládou a potom krém.
Čokoládovou polevu připravíme z nalámané čokolády kterou zalijeme ohřátou šlehačkou.
Mícháme než vznikne krásná poleva.
Přidat komentář