Pečení
Pusinky
Nejprve vyšleháme bílky a poté postupně přidáváme cukr krupici a šleháme dokud nemáme pevné špičky. Nakonec vešleháme moučkový cukr. Polovinu hmoty obarvíme barvivem. Nachystáme si zdobící sáček s hvězdicovitou špičkou. Poté vezmeme potravinářskou folii do níž si připravíme dva pruhy, jeden pruh je bílý, druhý pruh je sníh obarvený. Folii stočíme a svisle umístíme do zdobícího sáčku. Na plech stříkáme pusinky, pokud chceme "lízátka", pod pusinku zasuneme špejli. Sušíme na 100°C.
Korpus
Předehřejeme si troubu na 175°C (případně dle zkušenosti s vaší troubou). Celá vejce s cukrem šleháme na vysoké otáčky v robotu asi 20 minut, měla by vytvořit světlou pěnu. Pak po částech přidáme olej, vždy jen krátce zašleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, upečení vyzkoušíme pomocí špejle.
Krém na potření dortu
Můžeme použít mikrovlnnou troubu. V misce přelijeme čokoládu nejlépe již horkou smetanou. Poté misku vložíme do mikrovlnné trouby, ohřejeme a v intervalu 30 čokoládu se smetanou zkontrolujeme a promícháme. Opakujeme dokud nedosáhneme hladké konzistence. Poté dáme směs chladit asi na hodinu do ledničky. Po vyjmutí z lednice krátce vyšleháme šlehačem. Poté musíme pracovat rychle, čokoláda má tendenci tuhnout.
Malinový rozvar
Maliny svaříme s cukrem a na mírný plamen táhneme do doby, než jsme s konzistencí spokojeni. Poté propasírujeme, abychom ostranili zrníčka.
Krém do dortu
Vyšleháme smetanu na nízké otáčky, struktura je díky tomu pevnější. Vešleháme i vanilku.
Sestavení dortu
Korpus prokrojíme na 4 díly, první tři pomažeme rozvarem, následně šlehačkou a pokládáme na sebe. Poté celý dort obmažeme krémem, nejprve zahladíme texturu korpusu a dáme krátce vychladit. Poté už načisto další vrstvou krému. Špachtlí nebo příborovým nožem tvoříme pruhy. Část krému si dáme stranou a obarvíme ho potravinářským barvivem. Nakonec na dort umístíme lízátka, pusinky, maliny a další dobroty, které jsme si nachystali.