0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladká pomsta

Sladká pomsta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus

  • 6 vajec
  • 60 g oleje
  • 180 g cukru
  • 210 g hladké mouky

Malinový rozvar

  • 300 g malin (mrazených)
  • 60 g cukru

Krém

  • 500 ml 40 % smetany
  • vanilková pasta nebo vanilkový lusk
  • moučkový cukr dle chuti (nemusí být)

Krém na potření dortu

  • 500 g bílé čokolády
  • 200 g smetany ke šlehání

Sněhové pusinky

  • 2 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g moučkového cukru
  • potrvinářské barvivo
  •  

Na dozdobení

  • čerstvé maliny
  • cukrové perličky
  • potravinářské barvivo

 

Pečení

Pusinky

Nejprve vyšleháme bílky a poté postupně přidáváme cukr krupici a šleháme dokud nemáme pevné špičky. Nakonec vešleháme moučkový cukr. Polovinu hmoty obarvíme barvivem. Nachystáme si zdobící sáček s hvězdicovitou špičkou. Poté vezmeme potravinářskou folii do níž si připravíme dva pruhy, jeden pruh je bílý, druhý pruh je sníh obarvený. Folii stočíme a svisle umístíme do zdobícího sáčku. Na plech stříkáme pusinky, pokud chceme "lízátka", pod pusinku zasuneme špejli. Sušíme na 100°C.

Korpus

Předehřejeme si troubu na 175°C (případně dle zkušenosti s vaší troubou). Celá vejce s cukrem šleháme na vysoké otáčky v robotu asi 20 minut, měla by vytvořit světlou pěnu. Pak po částech přidáme olej, vždy jen krátce zašleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, upečení vyzkoušíme pomocí špejle.

Krém na potření dortu

Můžeme použít mikrovlnnou troubu. V misce přelijeme čokoládu nejlépe již horkou smetanou. Poté misku vložíme do mikrovlnné trouby, ohřejeme a v intervalu 30 čokoládu se smetanou zkontrolujeme a promícháme. Opakujeme dokud nedosáhneme hladké konzistence. Poté dáme směs chladit asi na hodinu do ledničky. Po vyjmutí z lednice krátce vyšleháme šlehačem. Poté musíme pracovat rychle, čokoláda má tendenci tuhnout.

Malinový rozvar

Maliny svaříme s cukrem a na mírný plamen táhneme do doby, než jsme s konzistencí spokojeni. Poté propasírujeme, abychom ostranili zrníčka.

Krém do dortu

Vyšleháme smetanu na nízké otáčky, struktura je díky tomu pevnější. Vešleháme i vanilku.

Sestavení dortu

Korpus prokrojíme na 4 díly, první tři pomažeme rozvarem, následně šlehačkou a pokládáme na sebe. Poté celý dort obmažeme krémem, nejprve zahladíme texturu korpusu a dáme krátce vychladit. Poté už načisto další vrstvou krému. Špachtlí nebo příborovým nožem tvoříme pruhy. Část krému si dáme stranou a obarvíme ho potravinářským barvivem. Nakonec na dort umístíme lízátka, pusinky, maliny a další dobroty, které jsme si nachystali.

Autor: T. S.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč