Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Velikonoční Cheesecake s pistáciemi

Velikonoční Cheesecake s pistáciemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus

1 balení máslových sušenek (140g)
70g másla

Náplň

600g sýru Philadephia Original
1 kelímek zakysané smetany
3 ks vajec
200g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
1 lžička vanilkové extraktu nebo vanilkové pasty (nemusí být)
citronová šťáva z půlky citronu

 

Všechny suroviny je dobré dopředu vyndat z lednice, aby měli pokojovou teplotu. Předehřejeme si troubu na 180° a vysteleme si dno formy pečícím papírem.

Na korpus rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem. Směs potom natlačíme pomocí lžící na dno formy a dáme na 10 minut péct.

Mezitím si smícháme všechny suroviny na náplň, na pořadí nezáleží. Směs dokonale ručně promícháme, aby v ní nezůstaly žádné hrudky. Po deseti minutách vytáhneme korpus a nalijeme na něj směs na náplň.

Pečeme dalších 30 minut a neotvíráme přitom troubu.

Upečení dortík poznáme tak, že má pevné okraje a prostředek se třepe jako pudink.

Ozdobit můžete dle vlastního vkusu, jelikož jsem ho pekla na Velikonoce, použila jsem drcené pistácie a vajíčka. 

Dort uchováváme v ledničce.

Autor: Nicky12

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit