Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Vrstvený čokoládovo-karamelový cheescake

Popis receptu: 

Tento recept jsem objevila náhodou. U nás doma všichni milují čokoládu nebo karamel. Tento cheescake je spojením obou ingrediencí a pokud máte chuť na něco opravdu sladkého, užijete si ho. Vrní vrstva může být karamel ale i čokoláda, záleží na preferencích. U nás zvýtězil jemný karamel.

 


 


 

 

 

 

Autor: Jana Šváchová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Suroviny:
    spodní patro
    1 hrnek hladké mouky
    1/3 hrnku třtinového cukru
    ​1/2 hrnku rozsekaných vlašských nebo pekanových ořechů
    6 lžic ztuhlého másla
    náplň
    4 balení sýru Philadelphia
    1/3 hrnku třtinového cukru
    ​1/3 hrnku + 1 lžička hladké mouky
    2 lžíce smetany ke šlehání 33%
    2 lžíce vanilkového cukru
    4 vejce
    ​1/2 hrnku rozpuštěné mléčné čokolády
    1/3 hrnku rozsekaných vlašských nebo pekanových ořechů
    poleva 
    200g třtinového cukru
    ​1 lžička másla
    ​200ml smetany ke šlehání 33%
    sůl
    pekanové ořechy

Příprava jídla

V míse smícháme mouku, sekané ořechy a cukr na spodní patro, přidáme máslo a rukou nebo v robotu vše spojíme. Na dno dortové formy (24cm) vložíme pečící papír a navrstvíme ořechovou směs. Rukou rovnoměrně přimáčkneme na dno formy.

​Ve velké míse utřeme sýry Philadelphia s třtinovým cukrem do hladkého krému. Přimícháme 1/3 hrnku hladké mouky a vanilkový cukr. Vajíčka rozklepneme do menší misky a prošleháme. Prošlehaná vejce lehce vmícháme do směsi. Ze směsi oddělíme jeden hrnek, do kterého vmícháme rozpuštěnou vychladlou mléčnou čokoládu. Čokoládovou směsí přelijeme ořechový základ a rovnoměrně rozetřeme po celé formě. 1/3 hrnku sekaných ořechů smícháme s 1 lžičkou mouky a ořechy posypeme čokoládovou vrstvu ve formě. Do dortové formy nalijeme zbytek směsi a dáme péct. Dortovou formu vkládáme do vodní lázně (vyšší plech s vodou) a pečeme při 200° asi 50-60min. Střed cheescaku se nesmí klepat, propečení zkontrolujeme špejlí. Necháme zchladnou a připravíme si karamel.
 

​V pánvi necháme rozpustit 200g třtinového cukru, stále mícháme, aby se karamel nepřipálil. Stáhneme z plotny, přidáme lžičku másla a postupně vmícháme i 200 ml smetany. Pokud je smetana hodně studená, je lepší si karamel dále prohřívat a trpělivě vše rozmíchávat než se vytvoří vláčný jemný karamel. Ten si můžeme dle chuti přisolit. Připraveným karamelem přelijeme zchladlý cheescake a ozdobíme pekanovými ořechy. Milovníci čokolády mohou vrchní karamel vyměnit za čokoládovou polevu.

REKLAMA

Přidat komentář