0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vrstvený čokoládovo-karamelový cheescake

Vrstvený čokoládovo-karamelový cheescake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Suroviny:
spodní patro
1 hrnek hladké mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
​1/2 hrnku rozsekaných vlašských nebo pekanových ořechů
6 lžic ztuhlého másla
náplň
4 balení sýru Philadelphia
1/3 hrnku třtinového cukru
​1/3 hrnku + 1 lžička hladké mouky
2 lžíce smetany ke šlehání 33%
2 lžíce vanilkového cukru
4 vejce
​1/2 hrnku rozpuštěné mléčné čokolády
1/3 hrnku rozsekaných vlašských nebo pekanových ořechů
poleva 
200g třtinového cukru
​1 lžička másla
​200ml smetany ke šlehání 33%
sůl
pekanové ořechy

V míse smícháme mouku, sekané ořechy a cukr na spodní patro, přidáme máslo a rukou nebo v robotu vše spojíme. Na dno dortové formy (24cm) vložíme pečící papír a navrstvíme ořechovou směs. Rukou rovnoměrně přimáčkneme na dno formy.

​Ve velké míse utřeme sýry Philadelphia s třtinovým cukrem do hladkého krému. Přimícháme 1/3 hrnku hladké mouky a vanilkový cukr. Vajíčka rozklepneme do menší misky a prošleháme. Prošlehaná vejce lehce vmícháme do směsi. Ze směsi oddělíme jeden hrnek, do kterého vmícháme rozpuštěnou vychladlou mléčnou čokoládu. Čokoládovou směsí přelijeme ořechový základ a rovnoměrně rozetřeme po celé formě. 1/3 hrnku sekaných ořechů smícháme s 1 lžičkou mouky a ořechy posypeme čokoládovou vrstvu ve formě. Do dortové formy nalijeme zbytek směsi a dáme péct. Dortovou formu vkládáme do vodní lázně (vyšší plech s vodou) a pečeme při 200° asi 50-60min. Střed cheescaku se nesmí klepat, propečení zkontrolujeme špejlí. Necháme zchladnou a připravíme si karamel.

 

​V pánvi necháme rozpustit 200g třtinového cukru, stále mícháme, aby se karamel nepřipálil. Stáhneme z plotny, přidáme lžičku másla a postupně vmícháme i 200 ml smetany. Pokud je smetana hodně studená, je lepší si karamel dále prohřívat a trpělivě vše rozmíchávat než se vytvoří vláčný jemný karamel. Ten si můžeme dle chuti přisolit. Připraveným karamelem přelijeme zchladlý cheescake a ozdobíme pekanovými ořechy. Milovníci čokolády mohou vrchní karamel vyměnit za čokoládovou polevu.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit