
Uživatelský
recept
recept
Risotto con funghi
Popis receptu:
Rizoto s houbama dle Emanuela. Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/Q-R/Risotto-con-funghi
Autor: Luboš Lunter
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
150g másla
100ml oleje
1 menší cibule
320g rýže Carnaroli
200ml suchého bílého vína
4 lžíce strouhaného parmazánu
mořská sůl dle chuti
zeleninový vývar dle potřeby
60g sušených hub, nejlépe hříbků
hrst nasekané petrželové natě
Příprava jídla
Houby namočíme na 30 minut do vody.
V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Přidat komentář