Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s černými olivami

Černé olivy mají čestné místo ve středomořské kuchyni. Jde o zralé plody olivovníku, jejich zelená varianta představuje nedozrálé plody. Jsou chuťově výrazné a například pravý řecký salát by se bez nich obešel jen těžko.

 

Populárním druhem černých oliv jsou řecké olivy Kalamata, které mají ve skutečnosti purpurovou či tmavě fialovou barvu v nejrůznějších odstínech. Neméně oblíbené jsou také černé olivy, které jsou chemicky upravené tak, aby získaly jednotnou černou barvu. Tyto nedozrálé přesto černé olivy poznáte podle pevné konzistence, nevýrazné chuti a zcela černé barvy.

...

 

  • Černé olivy se skvěle hodí do rajčatových omáček, na pizzu či foccaciu.
  • Chuť dodají každému salátu i těstovinám.
  • Z černých oliv se také připravuje tapenáda, kterou můžete namazat na bílé pečivo nebo bruschettu.
  • Olivy všech stádií zralosti se používají na lisování olivového oleje.

Celý popis