Blížící se prázdniny obvykle znamenají jediné. Dovolenou! Ta bude letos asi trochu jiná než v předchozích letech. Většina z nás se do zahraničí nechystá a navíc je možné, že se okolnosti zase den ze dne změní a podobné cesty ani nebudou možné. Ať už se ale situace vyvine jakkoli, jedno je jisté, i když budeme trávit léto v českých luzích a hájích, v kuchyni se můžeme pustit do snění a připravit všechny dobroty, které jsme ochutnali v italské trattorii, francouzské patisserii či britském bistru. Zkrátka díky vaření se můžeme vypravit, kam jen nás naše srdce potáhne.
Nejlepší recepty z celé Evropy
Na podobné objevné kulinární cesty vám bude nejlepším společníkem naše kuchařka Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem, se kterou můžete procestovat Evropu doslova křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 evropských zemí. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy. Najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídne to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete kapitole c. a k. nostalgie.
Soutěž byla ukončena. Všem děkujeme za účast a výhercům gratulujeme.
Výherci:
- Monika Pitnerová
- Eva Slaninová
- Anna Brychcínová
Neusmálo se na vás štěstí v soutěži?