0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte vstupenky na kurz vaření s Apetitem!

předkrm
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Milujeme vaření a víme, že vy, naši čtenáři, také. Tak pojďme vařit společně! Na výhru dvou vstupenek na kurz, který se koná v pondělí 20. 11. v 17 hodin v prostoru Gastrostudia Národního zemědělského muzea, se může těšit pět z vás (hrajeme tedy o 5x2 vstupenky). (Soutěž byla ukončena.)

    šéfkuchař jan horký

    Historicky první kurz vaření s Apetitem povede zkušený šéfkuchař Jan Horký, který se pyšní titulem Kuchař roku 2017. Je také kapitánem národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky pracujícího pod záštitou AKC ČR. Mediálním partnerem českého národního týmu je Apetit. 

    Tématem kurzu bude kuchyně dětství a původní kuchyně první republiky.

    Sám Honza o svém menu říká: 

    "Když sestavuji nový jídelní lístek a vytvářím nové pokrmy a kombinace, vždy mě to v mysli táhne do dětství a vzpomínám, co jsem jedl, když jsem byl malý, a co mi nejvíce chutnalo. Byla to bezstarostná doba plná dětských dobrodružství, prázdniny u babiček... A právě z těchto okamžiků si člověk pamatuje nejvíce chutí a vůní, které mu připomínají nezapomenutelné okamžiky a různé příhody. A člověk si je chce pořád připomínat, protože jsou to hezké vzpomínky. A právě tyto okamžiky mě inspirují k tvorbě pokrmů, které chutnají a voní jako v té době. Proto si se čtenáři uvaříme několik pokrmů, které nás vrátí do dětství, ale budou připraveny podle dnešních trendů s ohledem na precizní techniku zpracování surovin."

    Menu:

    • Krupicová kaše z espumy se skořicí, lesní plody pošírované v medu
    • Marinovaný pstruh v citrusech pečený v máslovém těste, žloutková omáčka
    • Jelení hřbet s perníkovou omáčkou
    • Rozházený jablkový štrůdl s jogurtovou zmrzlinou

    Termín kurzu:

    • 20. 11. od 17 hodin (na cca 3-4 hodiny)  

    Místo konání:

    • Nově zrekonstruované Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné (Kostelní 44, Praha 7). Kurz proběhne v unikátní expozici Gastronomie, která se skládá ze dvou částí: Dětské gastronomické herny a Gastrostudia. V této moderně vybavené profesionální kuchyni Národní zemědělské muzeum pořádá pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření pro veřejnost zaměřené nejen na tradiční českou kuchyni. Více informací najdete na www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/kurzy-vareni. V Gastrostudiu také trénují zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR na tuzemské i zahraniční soutěže.

     

    Všem velmi děkujeme za účast v soutěži.

    Výherci:

    • Jaroslava Skříčilová
    • Tereza Štěrbová
    • Šárka Jakoubková
    • Radka Gelová
    • Linda Tegtmajerová

    Comments

    Apetit magazín

    STORY
    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
    KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
    • Kvízy

    KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

    Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

    Obchod Apetit