Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Když vaříte pro jednoho nebo pro dva

Redaktorka Darina Sieglová, Apetit vyzkoušela horkovzdušnou fritézu Clatronic z decoDoma.cz. Objem košíku 1,5 litru je ideální pro jednu až dvě porce.
15.2.2021 | Autor: Komerční prezentace

Horkovzdušná fritéza Clatronic z decoDoma.cz má mnoho využití i důvodů, proč si ji pořídit. Šetří místo, energii  i vaše zdraví, oblíbené smažené pochoutky připraví pouze za pomoci horkého vzduchu, téměř bez oleje! Jak se s ní v kuchyni pracuje a co všechno v ní lze připravit, vyzkoušela redaktorka Darina Sieglová. 

Horkovzdušná fritéza se hodí všude tam, kde není místo na troubu – do malých kuchyní, na chatu ale třeba i na kolej nebo do studentské garsonky. Její hlavní výhodou, jsou totiž rozměry a s tím související i spotřeba. Volit můžete mezi modely s různým objemem košíku, podle potřeb vaší domácnosti. Horkovzdušná fritéza funguje v principu o dobně jako horkovzdušná trouba. Díky svým rozměrům je rychle vyhřátá i rychle chladne. Ovládání je jednoduché, na jednom kolečku nastavíte teplotu, na druhém čas pečení – tím se i fritéza rovnou zapne. 

Ve fritéze upečete skoro cokoliv, od masa přes zeleninu až po dezert. Připravíte v ní hranolky, zeleninové lupínky k televizi, masové kuličky, řízečky i větší kus masa, jako je panenka či kuřecí stehno. K přípravě vám stačí jen lžička oleje. Zvládnete s ní ale i dezerty – šátečky, miništrúdly nebo třeba muffiny či buchty. Obsluha je jednoduchá a rychlý oběd si v ní snadno připraví i teenager. 

Ve fritéze upečete skoro cokolivPečená vepřová panenka se zeleninou

Ingredience na 4 porce:

Na MARINÁDU

  • 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku, podrcené
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
     

NA PANENKU

  • 1 vepřová panenka
  • 2–4  šalotky
  • 2 batáty, oloupané
  • 200 g čerstvých fazolek
  • 8 plátků anglické slaniny
     

Příprava jídla

1 Na marinádu smícháme všechny suroviny a potřeme jimi panenku. Šalotky nakrájíme na kousky, batáty na větší hranolky, fazolky rozdělíme na 4 díly a každý zabalíme do dvou plátků slaniny. Panenku a zeleninu vložíme do fritézy vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 20 minut. Podáváme.

Horkovzdušnou fritézu v různých velikostech můžete zakoupit na www.decodoma.cz

Fotograf: Marek Kučera; foodstyling: Marek Všetečka; make-up: Lucie Janků; styling: Šárka Štursová

 

 

Přidat komentář