Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Když vaříte pro jednoho nebo pro dva

AD
Když vaříte pro jednoho nebo pro dva
sdílet:
Redaktorka Darina Sieglová, Apetit vyzkoušela horkovzdušnou fritézu Clatronic z decoDoma.cz. Objem košíku 1,5 litru je ideální pro jednu až dvě porce.

Horkovzdušná fritéza Clatronic z decoDoma.cz má mnoho využití i důvodů, proč si ji pořídit. Šetří místo, energii  i vaše zdraví, oblíbené smažené pochoutky připraví pouze za pomoci horkého vzduchu, téměř bez oleje! Jak se s ní v kuchyni pracuje a co všechno v ní lze připravit, vyzkoušela redaktorka Darina Sieglová. 

Horkovzdušná fritéza se hodí všude tam, kde není místo na troubu – do malých kuchyní, na chatu ale třeba i na kolej nebo do studentské garsonky. Její hlavní výhodou, jsou totiž rozměry a s tím související i spotřeba. Volit můžete mezi modely s různým objemem košíku, podle potřeb vaší domácnosti. Horkovzdušná fritéza funguje v principu o dobně jako horkovzdušná trouba. Díky svým rozměrům je rychle vyhřátá i rychle chladne. Ovládání je jednoduché, na jednom kolečku nastavíte teplotu, na druhém čas pečení – tím se i fritéza rovnou zapne. 

Ve fritéze upečete skoro cokoliv, od masa přes zeleninu až po dezert. Připravíte v ní hranolky, zeleninové lupínky k televizi, masové kuličky, řízečky i větší kus masa, jako je panenka či kuřecí stehno. K přípravě vám stačí jen lžička oleje. Zvládnete s ní ale i dezerty – šátečky, miništrúdly nebo třeba muffiny či buchty. Obsluha je jednoduchá a rychlý oběd si v ní snadno připraví i teenager. 

Ve fritéze upečete skoro cokolivPečená vepřová panenka se zeleninou

Ingredience na 4 porce:

Na MARINÁDU

  • 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku, podrcené
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
     

NA PANENKU

  • 1 vepřová panenka
  • 2–4  šalotky
  • 2 batáty, oloupané
  • 200 g čerstvých fazolek
  • 8 plátků anglické slaniny
     

Příprava jídla

1 Na marinádu smícháme všechny suroviny a potřeme jimi panenku. Šalotky nakrájíme na kousky, batáty na větší hranolky, fazolky rozdělíme na 4 díly a každý zabalíme do dvou plátků slaniny. Panenku a zeleninu vložíme do fritézy vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 20 minut. Podáváme.

Horkovzdušnou fritézu v různých velikostech můžete zakoupit na www.decodoma.cz

Fotograf: Marek Kučera; foodstyling: Marek Všetečka; make-up: Lucie Janků; styling: Šárka Štursová

 

 
Autor: katka.pekarkova

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...