0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 16.–17. 11.

Tipy na víkend 16.–17. 11.
sdílet:

V třetím listopadovém víkendu se budou mísit dozvuky svatomartinského posvícení s oslavami třicetiletého výročí sametové revoluce. Podle toho, čemu dáváte přednost, tak můžete zamířit buď na husu a sklenku mladého vína, nebo na jubilejní sametový dortík či na loupák s teplou meltou.

Letenská husa

16. 11., 10.00–17.00, workshop 11.00 a 13.00, Praha 7, Národní zemědělské muzeum
Za husou se vydejte do Národního zemědělského muzea. Ochutnáte husí speciality a mladá vína českých a moravských vinařů, děti se zabaví v tvůrčích dílnách a na dvoře muzea se seznámí i s domácím zvířectvem. Celá rodina si může zazpívat s cimbálovou muzikou a součástí programu bude i volný vstup do všech expozic muzea. Přihlásit se můžete i na workshop v gastrostudiu, kde vás šéfkuchař Pavel Minář naučí vařit chlupaté knedlíky, bramborové lokše a červené zelí s perníkem a višněmi, na místě je sníte s konfitovanou husou, na kterou vám Pavel Minář poskytne také recept.
Vstup: 150 Kč, snížené 50 Kč, workshop 450 Kč, nutná platba předem, registrace zde

lidová hudba

Oslava svatomartinských vín a husí

16. 11., od 10.00, Hustopeče, Dukelské náměstí
Svatý Martin přijede na bílém koni do moravských Hustopečí. Spolu s ním dorazí i jeho družina. Jejich příjezd oslavte na náměstí husími hody a přípitkem mladým vínem. Slavnost doprovodí cimbálová muzika.
Vstup: info na místě

slavnosti husí

Jabkancová pouť

16. 11., od 7.00, program od 13.30, Česká Třebová, chaloupka U Kostelíčka
Jabkance nemají nic společného s jablky, jak by se mohlo zdát z názvu. Jde o placky z vařených brambor, které se pečou nasucho na kamnech a pojídají se plněné tvarohem a sypané cukrem. Ochutnat je můžete v České Třebové na jabkancové pouti, kde je budou připravovat členky Spolku svaté Kateřiny v historické chalupě U Kostelíčka. Odpoledne se těšte i na kulturní program.
Vstup: info na místě

Sametový dortík

11. 11.–17. 11., 9.00–19.00, Praha 1, Vodičkova 30, cukrárna Saint Tropez
Na dortík, kterým se rozhodli oslavit třicet let svobody, si zajděte do cukrárny s francouzským šarmem v pražské pasáži U Nováků.
Cena za dortík: 89 Kč

sametový dortík

Sametový brunch na Korzu Národní

17. 11., 10.30–12.30, Praha 1, Národní třída
Retro snídaní můžete zahájit oslavy na Korzu Národní. V Antonínově pekařství pro tuto příležitost připravili chléb s vajíčkovou pomazánkou a upekli loupáky, makovec či perník. Vše si u dlouhého stolu vychutnáte za doprovodu hitů československé populární hudby. Oslavy pak budou v okolí Národní třídy pokračovat celý den živými koncerty, přednáškami, divadelními vystoupeními pro děti. Projít si můžete i trasu původního studentského průvodu, kde budou po cestě k vidění živé obrazy. Podrobný program najdete zde.
Vstup: 89 Kč, registrace nutná předem zde

sametový brunč

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit