0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 16.–17. 11.

Tipy na víkend 16.–17. 11.
sdílet:

V třetím listopadovém víkendu se budou mísit dozvuky svatomartinského posvícení s oslavami třicetiletého výročí sametové revoluce. Podle toho, čemu dáváte přednost, tak můžete zamířit buď na husu a sklenku mladého vína, nebo na jubilejní sametový dortík či na loupák s teplou meltou.

Letenská husa

16. 11., 10.00–17.00, workshop 11.00 a 13.00, Praha 7, Národní zemědělské muzeum
Za husou se vydejte do Národního zemědělského muzea. Ochutnáte husí speciality a mladá vína českých a moravských vinařů, děti se zabaví v tvůrčích dílnách a na dvoře muzea se seznámí i s domácím zvířectvem. Celá rodina si může zazpívat s cimbálovou muzikou a součástí programu bude i volný vstup do všech expozic muzea. Přihlásit se můžete i na workshop v gastrostudiu, kde vás šéfkuchař Pavel Minář naučí vařit chlupaté knedlíky, bramborové lokše a červené zelí s perníkem a višněmi, na místě je sníte s konfitovanou husou, na kterou vám Pavel Minář poskytne také recept.
Vstup: 150 Kč, snížené 50 Kč, workshop 450 Kč, nutná platba předem, registrace zde

lidová hudba

Oslava svatomartinských vín a husí

16. 11., od 10.00, Hustopeče, Dukelské náměstí
Svatý Martin přijede na bílém koni do moravských Hustopečí. Spolu s ním dorazí i jeho družina. Jejich příjezd oslavte na náměstí husími hody a přípitkem mladým vínem. Slavnost doprovodí cimbálová muzika.
Vstup: info na místě

slavnosti husí

Jabkancová pouť

16. 11., od 7.00, program od 13.30, Česká Třebová, chaloupka U Kostelíčka
Jabkance nemají nic společného s jablky, jak by se mohlo zdát z názvu. Jde o placky z vařených brambor, které se pečou nasucho na kamnech a pojídají se plněné tvarohem a sypané cukrem. Ochutnat je můžete v České Třebové na jabkancové pouti, kde je budou připravovat členky Spolku svaté Kateřiny v historické chalupě U Kostelíčka. Odpoledne se těšte i na kulturní program.
Vstup: info na místě

Sametový dortík

11. 11.–17. 11., 9.00–19.00, Praha 1, Vodičkova 30, cukrárna Saint Tropez
Na dortík, kterým se rozhodli oslavit třicet let svobody, si zajděte do cukrárny s francouzským šarmem v pražské pasáži U Nováků.
Cena za dortík: 89 Kč

sametový dortík

Sametový brunch na Korzu Národní

17. 11., 10.30–12.30, Praha 1, Národní třída
Retro snídaní můžete zahájit oslavy na Korzu Národní. V Antonínově pekařství pro tuto příležitost připravili chléb s vajíčkovou pomazánkou a upekli loupáky, makovec či perník. Vše si u dlouhého stolu vychutnáte za doprovodu hitů československé populární hudby. Oslavy pak budou v okolí Národní třídy pokračovat celý den živými koncerty, přednáškami, divadelními vystoupeními pro děti. Projít si můžete i trasu původního studentského průvodu, kde budou po cestě k vidění živé obrazy. Podrobný program najdete zde.
Vstup: 89 Kč, registrace nutná předem zde

sametový brunč

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč