Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak zacházet s bifteky

Biftekům v pánvi nechte dostatečný prostor, aby se póry mohly uzavřít a maso nepustilo cennou šťávu.
1. 4. 2006 | Autor: redakce Apetitu
V přeplněné pánvi se maso přestane zprudka smažit, což je nejlepší cesta k tomu, aby z něj byly dušené plátky. Pokud se to náhodou už stalo nebo jste bifteky vložili do málo rozehřátého tuku a maso se spíš dusí než smaží, rychle je vyjměte. Pánev osušte, nalijte na ni nový olej, nechte ho pořádně rozpálit a začněte s opékáním znovu.
Jistě znáte obligátní radu nikdy do masa na pánvi nepíchat – ale jak ho potom obracet? My se v kuchyni Apetitu neobejdeme bez těchto kleští. Poradí si s každým tvarem, a přitom pánev nepoškrábou. Prodávají se běžně v domácích potřebách.

Jestli se připečeniny na pánvi spálily, nic se neděje. Na omáčku však raději vezměte čistou pánev. Rozpusťte na ní kousek másla se lžící oleje, přilijte trochu vývaru nebo vína, okořeňte a zahustěte máslem. Pak už ale nevařte. 

Související

Biftek Chateaubriand

Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand,...

Hovězí biftek

Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou...

Tatarský biftek

Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou...

Biftek s pepřovou omáčkou

Hovězí steak vám bude chutnat i s jinou omáčkou, pepřová je klasika, kterou domácí hranolky posunou o stupínek výš.

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je...

Bifteky jednohubky

Oči upřené na obrazovku a ruce svírající ovladač logicky těžko zvládnou klasické jídelní aranžmá v podobě příborů a...

Jak na dokonalý steak

Pořádný kus masa, rozpálená pánev a pár minut zatajeného dechu, aby to dobře dopadlo. Steaků se nemusíte...

Vše, co potřebujete vědět o mletém mase

Milujete sekanou, karbanátky, burgery, boloňskou omáčku, chili, pljeskavicu, musaku, bifteki či masové kuličky? Jedno...

Přidat komentář