0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biftek Chateaubriand

Biftek Chateaubriand
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Biftek Chateaubriand

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3066 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 332 g
Tuky 129 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand, spoustu času a vlastního kuchaře?

Suroviny

svíčková 2 plátky
z prostředka, každý cca 8 cm silný (po cca 500 g)
olivový olej panenský
pepř
čerstvě mletý
brambory vařené 700 g
opečené na másle
Na omáčku
šalotka 2 ks
tymián 1 snítka
bobkový list 2 ks
vývar hovězí 200 ml
nebo bujon
máslo 125 g
změklé
petrželka 2 ČL
najemno + na ozdobu
sůl 1 špetka
kajenský pepř
dle chuti
citronová šťáva
dle chuti
estragon 1 ČL
najemno

Postup

1

Omáčka: Oloupejte šalotku a prolisujte ji lisem na česnek do bílého vína. Přidejte pokrájený žampion, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, zredukujte na třetinu, přidejte vývar a vše zredukujte na půlku.

2

Mezitím připravte bylinkové máslo: v míse utřete máslo s petrželkou a vmíchejte sůl, kajenský pepř a citronovou šťávu.

3

Redukci bílého vína a vývaru sceďte přes jemné kovové sítko a stáhněte z tepla, prošlehejte s bylinkovým máslem a těsně před podáváním přidejte estragon.

4

Zahřejte troubu na 230 °C. Maso potřete olivovým olejem a posypte trochou hrubě mletého pepře. Dejte ho na minutu z každé strany pod nažhavený gril či na rozpálenou pánev a pak ho přeneste na mřížku postavenou v pekáčku a pečte asi 12 až 15 minut v předehřáté troubě. Vyndejte z trouby, nechte 10 minut odstát (můžete ho zabalit do alobalu) a podávejte nakrájený s omáčkou a brambůrkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč