Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Biftek s třešněmi a gorgonzolou
Biftek s třešněmi a gorgonzolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 99 g
Tuky 135 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek se sladkým nádechem si vychutnáte jako dort! Rozplývá se na jazyku úplně stejně!

Suroviny

odpeckované
sušené brusinky 50 g
á 180 g
olivový olej 1 PL
nebo jiný sýr s modrou plísní
nadrobno
nakládaný pepř 4 PL
zelený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.

2

Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.

3

Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...