Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2024 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 99 g
Tuky 127 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek jako dort...

Suroviny

třešně 100 g
odpeckované
sušené brusinky 50 g
svíčková 4 ks
á 180 g
olivový olej 1 PL
gorgonzola 80 g
lze nahradit jiným sýrem s bílou plísní, např. Bleu d’Auvergne
máslo 2 PL
šalotka 3 ks
nadrobno
víno červené 150 ml
smetana ke šlehání 200 ml
pepř barevný 4 PL
čerstvý nebo nakládaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.

2 Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.

3 Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit