Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Biftek s třešněmi a gorgonzolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 99 g
Tuky 135 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek se sladkým nádechem si vychutnáte jako dort! Rozplývá se na jazyku úplně stejně!

Suroviny

odpeckované
sušené brusinky 50 g
á 180 g
olivový olej 1 PL
nebo jiný sýr s modrou plísní
nadrobno
nakládaný pepř 4 PL
zelený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.

2

Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.

3

Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč