Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2024 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 99 g
Tuky 127 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Biftek jako dort...

Suroviny

třešně 100 g
odpeckované
sušené brusinky 50 g
svíčková 4 ks
á 180 g
olivový olej 1 PL
gorgonzolla 80 g
lze nahradit jiným sýrem s bílou plísní, např. Bleu d’Auvergne
máslo 2 PL
šalotka 3 ks
nadrobno
víno červené 150 ml
smetana ke šlehání 200 ml
pepř barevný 4 PL
čerstvý nebo nakládaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.

2 Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.

3 Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit