Biftek se sladkým nádechem si vychutnáte jako dort! Rozplývá se na jazyku úplně stejně!
Suroviny
třešně
100
g
odpeckované
sušené brusinky
50
g
hovězí svíčková
4
plátky
á 180 g
olivový olej
1
PL
gorgonzola
80
g
nebo jiný sýr s modrou plísní
máslo
2
PL
šalotka
3
ks
nadrobno
víno červené
150
ml
smetana ke šlehání
200
ml
nakládaný pepř
4
PL
zelený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.
2
Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.
3
Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů )