Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zavařit džem

Jak zavařit džem
sdílet:
Poradíme vám, jak zavařit džem, aby vydržel ve skvělé formě celou zimu. Pokud ho však dřív nesníte!

Když chcete džem opravdu zavařit, tedy sterilizovat, máte dvě základní možnosti:  Pořídit si či vypůjčit zavařovací hrnec s teploměrem, nebo uzavřené sklenice dát na hlubší plech či pekáč a nalít do něj vodu tak, aby byly zatopené do výšky cca 1 cm. Sklenice se nesmějí dotýkat. Čas měřte od chvíle, kdy vám termostat, sledování drobných bublinek ve vodě či teploměru do trouby prozradí dosažení 80 °C. Džemy se obvykle sterilizují zhruba 20–30 minut.
 

Vyšlo v časopise Apetit.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč