Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak zavařit džem

Jak zavařit džem

Poradíme vám, jak zavařit džem, aby vydržel ve skvělé formě celou zimu. Pokud ho však dřív nesníte!
13. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Když chcete džem opravdu zavařit, tedy sterilizovat, máte dvě základní možnosti:  Pořídit si či vypůjčit zavařovací hrnec s teploměrem, nebo uzavřené sklenice dát na hlubší plech či pekáč a nalít do něj vodu tak, aby byly zatopené do výšky cca 1 cm. Sklenice se nesmějí dotýkat. Čas měřte od chvíle, kdy vám termostat, sledování drobných bublinek ve vodě či teploměru do trouby prozradí dosažení 80 °C. Džemy se obvykle sterilizují zhruba 20–30 minut.

Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář