0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zavařit džem

Jak zavařit džem
sdílet:
Poradíme vám, jak zavařit džem, aby vydržel ve skvělé formě celou zimu. Pokud ho však dřív nesníte!

Když chcete džem opravdu zavařit, tedy sterilizovat, máte dvě základní možnosti:  Pořídit si či vypůjčit zavařovací hrnec s teploměrem, nebo uzavřené sklenice dát na hlubší plech či pekáč a nalít do něj vodu tak, aby byly zatopené do výšky cca 1 cm. Sklenice se nesmějí dotýkat. Čas měřte od chvíle, kdy vám termostat, sledování drobných bublinek ve vodě či teploměru do trouby prozradí dosažení 80 °C. Džemy se obvykle sterilizují zhruba 20–30 minut.
 

Vyšlo v časopise Apetit.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit