Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak redukovat tekutinu

Jak redukovat tekutinu

Redukování, tedy svařování, koncentruje chuť tekutiny (třeba vína nebo vývaru) a v některých případech umožňuje i zahušťování bez přídavku mouky nebo škrobu.
27. 1. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Pokud chcete proces urychlit, zvyšte plamen pod nádobou, v níž vaříte. K redukování je dobré používat nižší nádoby o větším průměru – třeba pánve nebo rendlíky –, tekutina se totiž rychleji odpařuje z větší plochy. Pokud redukujete větší objem kapaliny na polovinu nebo třetinu, pomůže vám s odměřováním vařečka. Čas od času ji do tekutiny ponořte a sledujte, kdy hloubka dosáhne poloviny či třetiny původní.

REKLAMA

Přidat komentář