Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak redukovat tekutinu

hrnec s omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Redukování, tedy svařování, koncentruje chuť tekutiny (třeba vína nebo vývaru) a v některých případech umožňuje i zahušťování bez přídavku mouky nebo škrobu.

Pokud chcete proces urychlit, zvyšte plamen pod nádobou, v níž vaříte. K redukování je dobré používat nižší nádoby o větším průměru – třeba pánve nebo rendlíky –, tekutina se totiž rychleji odpařuje z větší plochy. Pokud redukujete větší objem kapaliny na polovinu nebo třetinu, pomůže vám s odměřováním vařečka. Čas od času ji do tekutiny ponořte a sledujte, kdy hloubka dosáhne poloviny či třetiny původní.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...