Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak redukovat tekutinu

hrnec s omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Redukování, tedy svařování, koncentruje chuť tekutiny (třeba vína nebo vývaru) a v některých případech umožňuje i zahušťování bez přídavku mouky nebo škrobu.

Pokud chcete proces urychlit, zvyšte plamen pod nádobou, v níž vaříte. K redukování je dobré používat nižší nádoby o větším průměru – třeba pánve nebo rendlíky –, tekutina se totiž rychleji odpařuje z větší plochy. Pokud redukujete větší objem kapaliny na polovinu nebo třetinu, pomůže vám s odměřováním vařečka. Čas od času ji do tekutiny ponořte a sledujte, kdy hloubka dosáhne poloviny či třetiny původní.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč