Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová pěna z aquafaby

Čokoládová pěna z aquafaby
sdílet:

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.

Suroviny

cizrna vařená
použijte pouze vodu z konzervované cizrny
kokosový olej 100 ml
jablečný ocet 1 ČL
kakao holandského typu 4 PL
javorový sirup 4 PL
bobulovité ovoce
na ozdobení

Postup

1

Rozpusťe kokosový olej (pokud nechcete, aby pěna chutnala po kokosu, zvolte olej bez vůně). Do rozpuštěného oleje vmíchejte kakao a javorový sirup. Nechte vychladnout.

2

Přes sítko slijte do vyšší nádoby vodu z konzervované cizrny. Cizrnu odložte stranou (a spotřebujte třeba do salátu), na pěnu budete potřebovat pouze nálev. Pusťte se do šlehání. Použijte elektrický šlehač nebo robot a vytrvejte. Ušlehat sníh z aquafaby chvíli trvá, proto nepolevujte a šlehejte na nejvyšší stupeň 6–7 minut. Zhruba v polovině šlehání přidejte jablečný ocet a pokračujte, dokud nebude sníh tuhý – za metlou se budou zvedat tuhé špičky. 

3

Ušlehaný sníh promíchejte v misce opatrně s vychladlým kokosovým olejem. Nelekněte se, pokud trochu klesne. Rozdělte do mističek nebo pohárků a nejméně dvě hodiny chlaďte v lednici. Podávejte ozdobené drobným ovocem.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč