0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová pěna z aquafaby

Čokoládová pěna z aquafaby
sdílet:

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.

Suroviny

cizrna vařená
použijte pouze vodu z konzervované cizrny
kokosový olej 100 ml
jablečný ocet 1 ČL
kakao holandského typu 4 PL
javorový sirup 4 PL
bobulovité ovoce
na ozdobení

Postup

1

Rozpusťe kokosový olej (pokud nechcete, aby pěna chutnala po kokosu, zvolte olej bez vůně). Do rozpuštěného oleje vmíchejte kakao a javorový sirup. Nechte vychladnout.

2

Přes sítko slijte do vyšší nádoby vodu z konzervované cizrny. Cizrnu odložte stranou (a spotřebujte třeba do salátu), na pěnu budete potřebovat pouze nálev. Pusťte se do šlehání. Použijte elektrický šlehač nebo robot a vytrvejte. Ušlehat sníh z aquafaby chvíli trvá, proto nepolevujte a šlehejte na nejvyšší stupeň 6–7 minut. Zhruba v polovině šlehání přidejte jablečný ocet a pokračujte, dokud nebude sníh tuhý – za metlou se budou zvedat tuhé špičky. 

3

Ušlehaný sníh promíchejte v misce opatrně s vychladlým kokosovým olejem. Nelekněte se, pokud trochu klesne. Rozdělte do mističek nebo pohárků a nejméně dvě hodiny chlaďte v lednici. Podávejte ozdobené drobným ovocem.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč