0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová pěna z aquafaby

Čokoládová pěna z aquafaby
sdílet:

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.

Ingredience

  • šťáva z jedné konzervy cizrny, ReBarbora použila bio z DM
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 100 ml kokosového oleje
  • 3–4 polévkové lžíce kakaa
  • 3–4 polévkové lžíce javorového sirupu
  • drobné ovoce na ozdobení

Postup

1 Rozpusťe kokosový olej (pokud nechcete, aby pěna chutnala po kokosu, zvolte olej bez vůně). Do rozpuštěného oleje vmíchejte kakao a javorový sirup. Nechte vychladnout.

2 Přes sítko slijte do vyšší nádoby vodu z konzervované cizrny. Cizrnu odložte stranou (a spotřebujte třeba do salátu), na pěnu budete potřebovat pouze nálev. Pusťte se do šlehání. Použijte elektrický šlehač nebo robot a vytrvejte. Ušlehat sníh z aquafaby chvíli trvá, proto nepolevujte a šlehejte na nejvyšší stupeň 6–7 minut. Zhruba v polovině šlehání přidejte jablečný ocet a pokračujte, dokud nebude sníh tuhý – za metlou se budou zvedat tuhé špičky. 

Ušlehaný sníh promíchejte v misce opatrně s vychladlým kokosovým olejem. Nelekněte se, pokud trochu klesne. Rozdělte do mističek nebo pohárků a nejméně dvě hodiny chlaďte v lednici. Podávejte ozdobené drobným ovocem.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit