Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Zhořknutí moučníku

Zeptejte se redakce: Zhořknutí moučníku
sdílet:

Proč mi mohly žhořknout muffiny z patizonu a proč mák páli v krku?

Dobrý den, upekla jsem něco na způsob cuketové buchty, jen jsem tentokrát použila oloupaný a nastrouhaný patizon. Muffiny vypadaly po upečení krásně, ovšem na jazyku hořkly tím víc, čím déle byly v ústech, až jsem sousto musela vyplivnout. Suroviny jsem použila jako obvykle: patizon, polohrubou mouku, cukr, jedlou sodu, olej, vejce, muškátový oříšek a skořici. Poradíte mi, kde jsem udělala chybu? A ještě jeden dotaz: Čím to, že mák (mám pocit, že hlavně v zimě) pálí v krku? Mák uchovávám v chladné spíži a tento konkrétně již smíchaný s cukrem, protože máme každý týden škubánky. Děkuji Dana

Dobrý den, co se týče máku, tak mě napadají dvě věci: v máku je tuk, který může časem žluknout, proto i ta změna chuti. Zadruhé: můžete mít alergii!!!! Já jsem objevila alergii na ořechy až v dospělosti - všimla jsem si, že po lískových mě škrábe v krku a vlašské mě pálí na jazyku. A když jsem zadělávala těsto na vanilkové rohlíčky, opuchly a zčervenaly mi ruce. Alergoložka říkala, že je to jasná alergie, navíc zkřížená s alergií na jablka. Takže neváhejte a nechte si udělat testy! U patizonu hodně záleží na zralosti - čím je bělejší a měkčí, tím by měl být méně hořký.

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč