Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dny polské gastronomie v Praze

Dny polské gastronomie v Praze
sdílet:
Čistá příroda, dobré ekologické produkty – i takto lze vnímat našeho severního souseda. Dny polské gastronomie představí méně známé delikatesy i suroviny.

V týdnu od 12. do 18. listopadu 2012 se můžete v Praze seznámit s Polskem, jak ho možná neznáte. Dny polské gastronomie nabídnou medoviny, paštiky, přírodní šťávy a další výrobky menších zemědělských producentů, kteří působí na území Polska. Návštěvníci festivalu mohou porovnat také českou a polskou pivovarskou tradici – jeden z večerů se bude věnovat nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu. 

Polské potraviny jsou u nás nejčastěji spojovány s nízkou cenou a špatnou kvalitou. Festival nechce napravovat jejich reputaci. Zaměřuje se na méně známá jídla a delikatesy. „Naším cílem není obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti,“ říká spolupořadatel Pavel Trojan z Polského institutu v Praze.

Tip redakce: Dvě základní jídla polské kuchyně, pirohy s masem a polévku z podmáslí, se můžete naučit na kurzu vaření, který pořádá ChefParade. Koná se v neděli 18. listopadu od 17 hodin v Pražské tržnici v Holešovicích. Více na www.chefparade.cz



 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč