Připravili jsme pro vás návodné video, jak na dokonalou dýňovou bábovku! Je plná voňavého koření a křupou v ní vlašské ořechy. Její vláčnou konzistenci a dokonalou chuť si zamilujete...
Připravili jsme pro vás návodné video, jak na dokonalou dýňovou bábovku! Je plná voňavého koření a křupou v ní vlašské ořechy. Její vláčnou konzistenci a dokonalou chuť si zamilujete...
Suroviny
Postup:
1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, sůl, prášek do pečiva, sodu, skořici, zázvor, kardamom, a muškátový oříšek smíchejte a prosejte přes jemné síto do čisté mísy. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem a cukrem do pěny. Do vaječné směsi postupně vmíchejte sypkou směs a dýňové pyré s citronovou šťávou. Nakonec vmíchejte ořechy. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu a pečte zhruba hodinu nebo dokud nebude povrch krásně zlatý a špejle zapíchnutá do bábovky není po vytažení suchá. Nechte 15-20 minut chladnout ve formě a poté vyklopte na talíř.
Dýňové pyré:
Dýni (máslovou, muškátovou nebo hokkaido) oloupejte, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte na 180°C doměkka (délka pečení záleží na velikosti kousků dýně). Poté dýni přesypte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Pyré musí před použitím do bábovky vychladnout.