Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s jedlou sodou

Jedlá soda, také známá jako soda bikarbona (hydrogenuhličitan sodný), se používá v potravinářství a pekařství ke kypření těsta. V kyselém prostředí prudce reaguje a uvolňuje oxid uhličitý. Proto v receptech, kam se přidává soda, nechybí ani kyselé suroviny. Jedlá soda je také součástí kyprícího prášku do pečiva. Nevýhodou používání jedlé sody je, že reaguje okamžitě, proto je třeba těsto po zamíchání ihned vložit do trouby a péct

...

 


Celý popis

Související články

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...