Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Netopýří krekry a pomazánka z červené řepy

Zatím nehodnoceno

Nejzábavnější a nejrychlejší (nejen) halloweenská svačinka? Křupaví netopýři se zářivě růžovou pomazánkou z řepy! Zvládnete je připravit i na poslední chvíli, suroviny seženete prakticky všude a ručíme vám za to, že budou bavit děti i dospělé ;-). Tenhle tajný trik v rukávu se vám navíc bude hodit i při jiných oslavách, protože při vykrajování se fantazii meze nekladou!

Recept:

Netopýří krekry a pomazánka z červené řepy

Ingredience:

  • 4 tortilly
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sladké papriky (lze vynechat)

NA POMAZÁNKU 

  • 200 g Lučiny
  • 1 menší bulva řepy, vařená či pečená a nastrouhaná najemno
  • ½ stroužku česneku , utřeného (lze vynechat)
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

 

Postup:

1 Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Tortilly potřete zlehka olivovým olejem a vykrájejte pomocí formičky co nejvíce netopýrů. Netopýry položte na plech a zlehka posypte paprikou. Dejte do trouby a pečte cca 7 minut dokřupava.

2 Zatímco se netopýři pečou, připravte pomazánku. Smíchejte Lučinu, řepu a česnek a podle chuti osolte a opepřete.

3 Pomazánku podávejte s křupavými netopýry.

Přidat komentář

Související recepty

Plněné halloweenské papriky

1.75

S Luckou v kuchyni: 3x želé panák

3.136365

Kuřecí paštika

3.272725