Recepty studené kuchyně
Kromě svačin do školy či práce, snídaní a studených večeří, patří mezi pochoutky studené kuchyně také pomazánky, pohoštění na oslavy, příprava na pikniky, občerstvení pro rodinná posezení nebo přátelské návštěvy. Základem úspěchu je přitom kvalita použitých surovin. Kvalitní pečivo, sýry, uzeniny, zelenina a ovoce z vás udělá mistry této disciplíny!
...Sendviče a chlebíčky
Neošidit svačinu se vždycky vyplatí. Pokud si ráno malinko přivstanete, lahodný vlastnoručně připravený sendvič se vším, co máte rádi, vám to v pracovním shonu určitě vynahradí. Stejně tak ale můžete obložené chleby na piknik, do práce nebo dětem do školy připravit už večer. Použít můžete například některou z našich pomazánek nebo paštik.
- Pokud vám náhodou dojdou nápady, vyzkoušejte sendvičové evergreeny slavné po celém světě nebo stálici oblíbenou dětmi i dospělými: sendvič s vajíčkovou pomazánkou.
- Milujete chlebíčky? A víte, že se jedná o český vynález? Vymyslel a začal je ve svém lahůdkářství už na začátku 20. století prodávat pan Jan Paukert. Rozhodnete-li se obložené chlebíčky připravovat doma, mrkněte na naše tipy a variace.
- Kdybyste nevěděli, co si dát k aperitivu, máme nápady i pro tuto příležitost. Hodit se můžou i tipy na jednohubky.
Pomazánky
Co třeba šunková pomazánka s křenem a jablíčkem nebo pomazánka z uzené makrely s krémovým sýrem?
- Dětem i dospělým se zavděčíte tvarohovými pomazánkami, které patří mezi vítané složky jídelníčku.
- Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte také pomazánku z červené řepy nebo pomazánky z luštěnin. Všechny můžete servírovat jako svačinu i jako jednohubky.
- Masové nebo játrové paštiky připravené doma představují dokonalý způsob jak pohostit rodinu či návštěvu něčím unikátním.
Lahůdky a chuťovky
Chuťovky, kanapky, jednohubky nebo chcete-li po francouzsku amuse bouche, pod všemi těmito výrazy se skrývá typ pohoštění tak akorát na jedno sousto. Hlavním úkolem chuťovky je navnadit chuťové pohárky a povzbudit je k dalším chodům. Pokud se naskytne výjimečná příležitost směle se pusťte například do kanapek s celerovou remuládou, křepelčím vajíčkem a kaviárem. Zapomenout bychom neměli ani na další oblíbené lahůdky, jakými jsou například:
- české majonézové saláty
- utopenci
- nakládané sýry
- kyselé a uzené ryby
- masové a zeleninové aspiky
Co si třeba jako předkrm na Vánoce připravit kapra v aspiku? A zkoušeli už jste domácí ceviche?
Celý popis