Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křen

Křen

Čerstvě nastrouhaný křen umí vytrhnout z letargie, pěkně protáhnout a zahnat rýmu. Vyberte si takový, který má sílu a říz!

JAK NAKUPOVAT

Kořen křenu by měl být co nejvíc rovný a hladký. Čerstvý křen skladujte v papírovém sáčku v chladničce, netrapte ho tam ale déle než týden, anebo založený v písku ve sklepě. Když se vám poštěstí koupit opravdu dobrý křen, můžete ho i zamrazit. Nakrájejte ho na kousky a vyndejte vždy jen tolik, kolik potřebujete. Totéž platí o loupání a strouhání čerstvého křenu – jeho silice totiž rychle vyprchávají. Křenu nesvědčí tepelná úprava. Příliš palčivý křen zjemní smetana. Zkuste naše recepty!

JAK PĚSTOVAT

První písemné zmínky o pěstování křenu u nás se objevují už ve 12. století, ale rostl tu mnohem dříve. Na otázku, kde sehnat sadbu a jak ho pěstovat, odpověděl velmi trefně jeden účastník internetové debaty: „Dojdete na mez, vykopete křen, uděláte řízky a zasadíte. Následně vám zaplevelí celou zahradu.“ Vřele tuto metodu doporučujeme, protože vlivem zrychleného pěstování má křen prodávaný v běžné obchodní síti velmi mdlou chuť.

Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč