Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s křenem a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 408 g
Tuky 79 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a chutný bramborový salát je skvělý na party i jako příloha. Ředkvičky a křen mu dodají říz.

Suroviny

salátové, varný typ A, omyté, přepůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky 2 svazky
na plátky
jarní cibulka 1 svazek
na plátky
řeřicha 2 bal
Na zálivku
křen 1 ks
kousek 5 cm, oloupaný, nastrouhaný najemno
z poloviny citronu
olivový olej 4 PL
majonéza 2 PL

Postup

1

Brambory uvařte doměkka, trvá to zhruba 25 minut. Slijte a vsypte do salátové mísy, větší překrájejte, pokud nemají pěknou slupku, tak je i oloupejte.

2

Prošlehejte přísady na zálivku, zalijte ještě horké brambory, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

3

Do vychladlého salátu přidejte ředkvičky, cibulku, řeřichu a vše promíchejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...