Jednoduchý a chutný bramborový salát je skvělý na party i jako příloha. Ředkvičky a křen mu dodají říz.
Suroviny
brambory
2
kg
salátové, varný typ A, omyté, přepůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky
2
svazky
na plátky
jarní cibulka
1
svazek
na plátky
řeřicha
2
bal
Na zálivku
křen
1
ks
kousek 5 cm, oloupaný, nastrouhaný najemno
citronová šťáva
z poloviny citronu
olivový olej
4
PL
majonéza
2
PL
1 Brambory uvařte doměkka, trvá to zhruba 25 minut. Slijte a vsypte do salátové mísy, větší překrájejte, pokud nemají pěknou slupku, tak je i oloupejte.
2 Prošlehejte přísady na zálivku, zalijte ještě horké brambory, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.
3 Do vychladlého salátu přidejte ředkvičky, cibulku, řeřichu a vše promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Křen(5 receptů)
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů)
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů)