Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1562 kcal
Bílkoviny 7 g
Cukr 41 g
Tuky 153 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavý a pěkně pikantní

Suroviny

celozrnné housky lze nahradit bagetami
150 g
krájená šunk lze nahradit cikánskou pečení nebo debrecínskou pečení (může být i rostbíf nebo uzené maso)
hlávkový salát
lze nahradit polníčkem, na obložení
Na coleslaw
zelí bílé 0.5 ks
najemno nakrouhané
mrkev 3 ks
nastrouhaná nahrubo
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl
pepř
cukr
na dochucení
majonéza 200 g
zakysaná smetana 3 PL
4 PL
strouhaný křen
citronová štáva
z poloviny citronu

1 Na salát promíchejte zelí, mrkev a šalotku. Osolte a pár minut promačkávejte rukama – zelí tím zkřehne. Pak přidejte ostatní přísady na coleslaw, opepřete a dotáhněte chuť špetkou cukru. Nechte hodinu v chladu rozležet.

2 Pečivo prořízněte, naplňte salátem coleslaw a obložte šunkou či pečení. Ozdobte salátem a podávejte. Nebo můžete pečivo, pečeni, coleslaw a zelený salát rozložit na stůl v rámci bufetu a nechat hosty, ať si sendvič naplní sami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit