Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1562 kcal
Bílkoviny 7 g
Cukr 41 g
Tuky 153 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavý a pěkně pikantní

Suroviny

celozrnné housky lze nahradit bagetami
150 g
krájená šunk lze nahradit cikánskou pečení nebo debrecínskou pečení (může být i rostbíf nebo uzené maso)
hlávkový salát
lze nahradit polníčkem, na obložení
Na coleslaw
zelí bílé 0.5 ks
najemno nakrouhané
mrkev 3 ks
nastrouhaná nahrubo
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl
pepř
cukr
na dochucení
majonéza 200 g
zakysaná smetana 3 PL
4 PL
strouhaný křen
citronová štáva
z poloviny citronu

1 Na salát promíchejte zelí, mrkev a šalotku. Osolte a pár minut promačkávejte rukama – zelí tím zkřehne. Pak přidejte ostatní přísady na coleslaw, opepřete a dotáhněte chuť špetkou cukru. Nechte hodinu v chladu rozležet.

2 Pečivo prořízněte, naplňte salátem coleslaw a obložte šunkou či pečení. Ozdobte salátem a podávejte. Nebo můžete pečivo, pečeni, coleslaw a zelený salát rozložit na stůl v rámci bufetu a nechat hosty, ať si sendvič naplní sami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit