Křupavý a pěkně pikantní sendivič vás skvěle vybaví chutí i energií do života!
Suroviny
housky
celozrnné nebo bagetky
šunka
150
g
rostbíf či uzené
hlávkový salát
nebo polníček, na obložení
Na coleslaw
zelí bílé
½
ks
najemno
mrkev
3
ks
nahrubo
šalotka
1
ks
nadrobno
sůl
pepř
cukr
na dochucení
majonéza
200
g
zakysaná smetana
3
PL
křen
4
PL
strouhaný
citronová šťáva
z poloviny citronu
1 Na salát promíchejte zelí, mrkev a šalotku. Osolte a pár minut promačkávejte rukama – zelí tím zkřehne. Pak přidejte ostatní přísady na coleslaw, opepřete a dotáhněte chuť špetkou cukru. Nechte hodinu v chladu rozležet.
2 Pečivo prořízněte, naplňte salátem coleslaw a obložte šunkou či pečení. Ozdobte salátem a podávejte. Nebo můžete pečivo, pečeni, coleslaw a zelený salát rozložit na stůl v rámci bufetu a nechat hosty, ať si sendvič naplní sami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Křen(5 receptů)
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů)
- Křupavý zelný salát coleslaw: Kde se vzal a jak se správně vyslovuje?(12 receptů)