0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1876 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 50 g
Tuky 171 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý a pěkně pikantní sendivič vás skvěle vybaví chutí i energií do života!

Suroviny

housky
celozrnné nebo bagetky
šunka 150 g
rostbíf či uzené
hlávkový salát
nebo polníček, na obložení
Na coleslaw
zelí bílé 0.5 ks
najemno
mrkev 3 ks
nahrubo
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl
pepř
cukr
na dochucení
majonéza 200 g
zakysaná smetana 3 PL
křen 4 PL
strouhaný
citronová štáva
z poloviny citronu

1 Na salát promíchejte zelí, mrkev a šalotku. Osolte a pár minut promačkávejte rukama – zelí tím zkřehne. Pak přidejte ostatní přísady na coleslaw, opepřete a dotáhněte chuť špetkou cukru. Nechte hodinu v chladu rozležet.

2 Pečivo prořízněte, naplňte salátem coleslaw a obložte šunkou či pečení. Ozdobte salátem a podávejte. Nebo můžete pečivo, pečeni, coleslaw a zelený salát rozložit na stůl v rámci bufetu a nechat hosty, ať si sendvič naplní sami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit