Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné míse v mikrovlnné troubě.

 

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Středomořská

Ingredience

    • 3 lžíce másla, změklého
    • 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžíce strouhaného křenu
    • 3/4 lžičky dijonské hořčice
    • 4 filety z tresky, halibuta, mořského jazyka nebo platýse (à 200 g)
    • hrubá mořská sůl
    • bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, křenem a hořčicí.

2 Filety osolte z obou stran a položte na pracovní plochu plochou stranou vzhůru. Jednu lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste shora na rybí plátky. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem, a shora potřete zbytkem másla. Položte balíčky do zapékací nádoby a pečte v rozehřáté troubě zhruba 25 minut, až bude ryba měkká. 

3 Podávejte přelité vypečenou máslovou šťávou a s dílky citronu. Jako příloha je výborná bramborová kaše, ale hodí se i dušená zelenina.

NĚCO NAVÍC

Balíčky můžete zapéct i v mikrovlnce – zhruba 15 minut na 650 W s funkcí gril.

Základní bramborová kaše

Zdá se vám bramborová kaše obyčejná? Zkuste náš recept a pochopíte rozdíl.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křenová omáčka z Lokálu

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Bramborový salát s křenem a ředkvičkami

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Křen

Přidat komentář