
Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem
Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné míse v mikrovlnné troubě.
Ingredience
- 3 lžíce másla, změklého
- 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 3/4 lžičky dijonské hořčice
- 4 filety z tresky, halibuta, mořského jazyka nebo platýse (à 200 g)
- hrubá mořská sůl
- bramborová kaše a klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, křenem a hořčicí.
2 Filety osolte z obou stran a položte na pracovní plochu plochou stranou vzhůru. Jednu lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste shora na rybí plátky. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem, a shora potřete zbytkem másla. Položte balíčky do zapékací nádoby a pečte v rozehřáté troubě zhruba 25 minut, až bude ryba měkká.
3 Podávejte přelité vypečenou máslovou šťávou a s dílky citronu. Jako příloha je výborná bramborová kaše, ale hodí se i dušená zelenina.
NĚCO NAVÍC
Balíčky můžete zapéct i v mikrovlnce – zhruba 15 minut na 650 W s funkcí gril.
Přidat komentář