Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 658 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 11 g
Tuky 38 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné míse v mikrovlnné troubě.

 

Související recepty

Suroviny

máslo 3 PL
změklé
petrželka 3 PL
nasekaná
citronová štáva 1 PL
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
křen 2 PL
strouhaný
hořčice dijonská 0.75 ČL
treska 4 ks
lze nahradit halibutem, mořským jazykem nebo platýsem (à 200 g)
sůl mořská
bramborová kaše
k podávání
citron
k podávání

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, křenem a hořčicí.

2 Filety osolte z obou stran a položte na pracovní plochu plochou stranou vzhůru. Jednu lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste shora na rybí plátky. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem, a shora potřete zbytkem másla. Položte balíčky do zapékací nádoby a pečte v rozehřáté troubě zhruba 25 minut, až bude ryba měkká. 

3 Podávejte přelité vypečenou máslovou šťávou a s dílky citronu. Jako příloha je výborná bramborová kaše, ale hodí se i dušená zelenina.

NĚCO NAVÍC

Balíčky můžete zapéct i v mikrovlnce – zhruba 15 minut na 650 W s funkcí gril.

Embedded node

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit