Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 658 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 11 g
Tuky 38 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ryba krásně kontrastuje s ochucenou máslovou šťávou. Kromě chuti oceníte třeba i to, že celý pokrm můžete připravit v jedné míse v mikrovlnné troubě.

 

Suroviny

změklé
petrželka 3 PL
nasekaná
z biocitronu
křen 2 PL
strouhaný
hořčice dijonská ¾ ČL
treska 4 ks
lze nahradit halibutem, mořským jazykem nebo platýsem (à 200 g)
sůl mořská
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo utřete s petrželkou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, křenem a hořčicí.

2

Filety osolte z obou stran a položte na pracovní plochu plochou stranou vzhůru. Jednu lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste shora na rybí plátky. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem, a shora potřete zbytkem másla. Položte balíčky do zapékací nádoby a pečte v rozehřáté troubě zhruba 25 minut, až bude ryba měkká.

3

Podávejte přelité vypečenou máslovou šťávou a s dílky citronu. Jako příloha je výborná bramborová kaše, ale hodí se i dušená zelenina.

NĚCO NAVÍC

Balíčky můžete zapéct i v mikrovlnce – zhruba 15 minut na 650 W s funkcí gril.

[[nid:9992]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...