Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou
Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5436 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 144 g
Tuky 459 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.

Suroviny

olivový olej 2 PL
bavorské, pokrájené
větší, varný typ B, pokrájené
pórek 1 ks
ma tenká kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
křen 1 ČL
strouhaný
čedar 100 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
Na remuládu
majonéza 150 g
křen 1 PL
strouhaný, podle chuti
červené, na nudličky
cukr 1 špetka

Postup

1

Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova.

3

Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...