Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5364 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 129 g
Tuky 459 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
klobása 8 ks
pokrájené
brambory 6 ks
větší, varný typ B, pokrájené
máslo 2 PL
pórek 1 ks
ma tenká kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 ČL
strouhaný křen
čedar 100 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
Na remuládu
majonéza 150 g
1 PL
strouhaný křen podle chuti
1 ks
červené jablko na nudličky
citronová štáva 1 PL
cukr 1 špetka

1 Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova. Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit