0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5436 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 144 g
Tuky 459 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.

Suroviny

olivový olej 2 PL
bavorské, pokrájené
větší, varný typ B, pokrájené
máslo 2 PL
pórek 1 ks
ma tenká kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
křen 1 ČL
strouhaný
čedar 100 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
Na remuládu
majonéza 150 g
křen 1 PL
strouhaný, podle chuti
červené, na nudličky
citronová šťáva 1 ČL
cukr 1 špetka

1 Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova.

3 Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč