Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.
Suroviny
olivový olej
2
PL
klobása
8
ks
bavorské, pokrájené
brambory
6
ks
větší, varný typ B, pokrájené
máslo
2
PL
pórek
1
ks
ma tenká kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
křen
1
ČL
strouhaný
čedar
100
g
lze nahradit ementálem, strouhaný
Na remuládu
majonéza
150
g
křen
1
PL
strouhaný, podle chuti
jablko
1
ks
červené, na nudličky
citronová šťáva
1
ČL
cukr
1
špetka
Postup
1
Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.
2
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova.
3
Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Křen(5 receptů )
- Milovníci uzenin, zbystřete! Sezona klobás létem nekončí: 40 receptů na rychlá podzimní jídla s klobásou(40 receptů )