Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5364 kcal
Bílkoviny 168 g
Cukr 129 g
Tuky 459 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.

Suroviny

olivový olej 2 PL
klobása 8 ks
pokrájené
brambory 6 ks
větší, varný typ B, pokrájené
máslo 2 PL
pórek 1 ks
ma tenká kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 ČL
strouhaný křen
čedar 100 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
Na remuládu
majonéza 150 g
1 PL
strouhaný křen podle chuti
1 ks
červené jablko na nudličky
citronová štáva 1 PL
cukr 1 špetka

1 Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova. Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit