Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 receptů s balzamikovým octem

5 receptů s balzamikovým octem
ZDROJ: Apetit

Čarujte s balzamikovým octem. Jeho intenzivní vůně a chuť dělají s jídlem zázraky. Tohoto tmavého elixíru stačí i pár kapek.

Nejkvalitnější a chráněný DOP (Denominazione d’Origine Protetta čili ochranná známka původu) je balzamikový ocet, na jehož obalu je napsáno aceto balsamico tradizionale.

  • Vyrábí se z hroznové šťávy (nikoli z vína). Ta se svaří na sirup, smísí se se starým vinným octem a v dřevěných sudech zraje nejméně 12, ale až 25 let. 
  • Jeho kvalitu garantují dvě sdružení výrobců, jedno z Modeny a jedno z oblasti Reggio Emilia – jejich názvy se objevují za slovem tradizionale na etiketě.
  • Aceto balsamico tradizionale di Modena či di Reggio Emilia jsou nejkvalitnější a tomu odpovídá i cena. Na pokrm stačí pár kapek.
  • Na vaření s balzamikovým octem stačí méně vzácné druhy, ale dejte si pozor na ty příliš levné. Nezrály většinou vůbec a jsou dobarveny karamelem. Aceto balsamico di Modena loni získalo od EU známku IGP, takže i tento název mohou používat jen kvalitní produkty.
Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč