0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tousty s pečenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 79 g
Tuky 55 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.

Suroviny

jogurt řeckého typu 250 g
česnek 1 stroužek
drcený
rajče 12 ks
oválné, masité
olivový olej 4 PL
panenský + k podávání
balzamikový ocet 1 PL
harissa 1 ČL
sůl mořská
krupicový cukr 2 ČL
chleba tmavý 4 plátky
či italský
petrželka
čerstvá, nasekaná

Postup

1

Jogurt nechte v chladu přes noc vykapat na sítu vyloženém plátýnkem.

2

Pak ho promíchejte s drceným česnekem a osolte mořskou solí.

3

Troubu předehřejte na 170°C.

4

Rajčata překrojte podélně napůl a dejte do zapékací nádoby.

5

Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte a pečte tři čtvrtě hodiny.

6

Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod grilem.

7

Navrstvěte na ně jogurtový krém, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou, kterou rajčata pustila při zapékání.

8

Posypte petrželkou a pokapejte dalším olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Experimentujte s chlebem. Výborný je benátský chleba ze sítě pekáren Rembrandt Donuts (www.rembrandtdonuts.cz), bageta Nizza ze supermarketů nebo ciabatta. Hodí se i běžný chléb Šumava.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit