Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tousty s pečenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 79 g
Tuky 55 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
rajče 12 ks
oválné, masité
olivový olej 4 PL
panenský + k podávání
balzamikový ocet 1 PL
harissa 1 ČL
sůl mořská
chleba tmavý 4 plátky
či italský
petrželka
čerstvá, nasekaná

Postup

1

Jogurt nechte v chladu přes noc vykapat na sítu vyloženém plátýnkem.

2

Pak ho promíchejte s drceným česnekem a osolte mořskou solí.

3

Troubu předehřejte na 170°C.

4

Rajčata překrojte podélně napůl a dejte do zapékací nádoby.

5

Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte a pečte tři čtvrtě hodiny.

6

Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod grilem.

7

Navrstvěte na ně jogurtový krém, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou, kterou rajčata pustila při zapékání.

8

Posypte petrželkou a pokapejte dalším olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Experimentujte s chlebem. Výborný je benátský chleba ze sítě pekáren Rembrandt Donuts (www.rembrandtdonuts.cz), bageta Nizza ze supermarketů nebo ciabatta. Hodí se i běžný chléb Šumava.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...