Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.
Suroviny
Postup
Jogurt nechte v chladu přes noc vykapat na sítu vyloženém plátýnkem.
Pak ho promíchejte s drceným česnekem a osolte mořskou solí.
Troubu předehřejte na 170°C.
Rajčata překrojte podélně napůl a dejte do zapékací nádoby.
Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte a pečte tři čtvrtě hodiny.
Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod grilem.
Navrstvěte na ně jogurtový krém, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou, kterou rajčata pustila při zapékání.
Posypte petrželkou a pokapejte dalším olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Experimentujte s chlebem. Výborný je benátský chleba ze sítě pekáren Rembrandt Donuts (www.rembrandtdonuts.cz), bageta Nizza ze supermarketů nebo ciabatta. Hodí se i běžný chléb Šumava.