Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tousty s pečenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 79 g
Tuky 55 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
rajče 12 ks
oválné, masité
olivový olej 4 PL
panenský + k podávání
balzamikový ocet 1 PL
harissa 1 ČL
sůl mořská
chleba tmavý 4 plátky
či italský
petrželka
čerstvá, nasekaná

Postup

1

Jogurt nechte v chladu přes noc vykapat na sítu vyloženém plátýnkem.

2

Pak ho promíchejte s drceným česnekem a osolte mořskou solí.

3

Troubu předehřejte na 170°C.

4

Rajčata překrojte podélně napůl a dejte do zapékací nádoby.

5

Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte a pečte tři čtvrtě hodiny.

6

Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod grilem.

7

Navrstvěte na ně jogurtový krém, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou, kterou rajčata pustila při zapékání.

8

Posypte petrželkou a pokapejte dalším olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Experimentujte s chlebem. Výborný je benátský chleba ze sítě pekáren Rembrandt Donuts (www.rembrandtdonuts.cz), bageta Nizza ze supermarketů nebo ciabatta. Hodí se i běžný chléb Šumava.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč