Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem!
Suroviny
cibule červená
2
ks
střední
česnek
2
stroužky
nadrobno
rozmarýn
1
PL
čerstvé lístky, nasekané
rajčata cherry
300
g
přepůlená
fazole bílé
2
konzervy
nebo cannellini
balzamikový ocet
4
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka
1
PL
hladkolistá, nasekaná
olivový olej panenský
1 Předehřejte troubu na 170 °C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, opepřete, osolte a pečte 20 minut.
2 Nadrobno nakrájejte druhou cibuli a na 2 lžících oleje ji zvolna opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem asi deset minut doměkka. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, balzamikový ocet, osolte, opepřete a společně prohřejte. Vmíchejte pečená rajčata s cibulí z trouby a petrželku.
NĚCO NAVÍC
Můžete na závěr doplnit hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5 receptů s balzamikovým octem(5 receptů)
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(31 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)