Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá fazolová pánev
Pestrá fazolová pánev
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pestrá fazolová pánev

4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2906 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 528 g
Tuky 9 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem!

Suroviny

střední
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 PL
čerstvé lístky, nasekané
rajčata cherry 300 g
přepůlená
fazole bílé 2 konzervy
nebo cannellini
balzamikový ocet 4 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
olivový olej panenský

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, opepřete, osolte a pečte 20 minut.

2

Nadrobno nakrájejte druhou cibuli a na 2 lžících oleje ji zvolna opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem asi deset minut doměkka. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, balzamikový ocet, osolte, opepřete a společně prohřejte. Vmíchejte pečená rajčata s cibulí z trouby a petrželku.

NĚCO NAVÍC
Můžete na závěr doplnit hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...