Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šalotkový tarte Tatin
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2499 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 185 g
Tuky 169 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obrácený šalotkový koláč vás dostane vrstvou rozpečeného aromatického sýra – báječně podtrhne chuť náplně.

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr 1 PL
tymián 1 PL
lístků
čedar 100 g
či ementál strouhaný

Postup

1

Šalotky dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte 5 minut odpočinout. Slijte a oloupejte. Podélně je překrojte napůl, některé mají už rovnou dvě části. V pánvi na směsi oleje a másla je zvolna opékejte 10 minut, až změknou a zezlátnou. Přidejte balzamikový ocet, cukr, tymián, lžíci vody, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Obsah pánve rozprostřete do koláčové formy o průměru 20 cm a nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Rozdělte těsto na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte na kruh o průměru 25 cm. Jedním plátem zakryjte šalotky. Posypte sýrem a přikryjte druhým plátem. Přečnívající okraje těsta stiskněte a zahrňte je kolem náplně dolů. Pečte v troubě 25–30 minut dozlatova. Vyjměte a nechte pět minut odpočinout, pak obraťte na servírovací talíř tak, aby šalotky byly nahoře. Nakrájejte na dílky a hned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...