0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šalotkový tarte Tatin
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2499 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 185 g
Tuky 169 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obrácený šalotkový koláč vás dostane vrstvou rozpečeného aromatického sýra – báječně podtrhne chuť náplně.

Suroviny

šalotka 500 g
olivový olej 2 PL
máslo 25 g
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr 1 PL
tymián 1 PL
lístků
listové těsto 300 g
čedar 100 g
či ementál strouhaný

Postup

1

Šalotky dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte 5 minut odpočinout. Slijte a oloupejte. Podélně je překrojte napůl, některé mají už rovnou dvě části. V pánvi na směsi oleje a másla je zvolna opékejte 10 minut, až změknou a zezlátnou. Přidejte balzamikový ocet, cukr, tymián, lžíci vody, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Obsah pánve rozprostřete do koláčové formy o průměru 20 cm a nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Rozdělte těsto na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte na kruh o průměru 25 cm. Jedním plátem zakryjte šalotky. Posypte sýrem a přikryjte druhým plátem. Přečnívající okraje těsta stiskněte a zahrňte je kolem náplně dolů. Pečte v troubě 25–30 minut dozlatova. Vyjměte a nechte pět minut odpočinout, pak obraťte na servírovací talíř tak, aby šalotky byly nahoře. Nakrájejte na dílky a hned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč