Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4479 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 232 g
Tuky 330 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když pro jednou připravíte bůček s balzamikem místo kmínu a česneku, určitě nebudete zklamaní. Podávat ho klidně můžete se zelím a knedlíkem.

Související recepty

Suroviny

bez kosti, bez kůže
třtinový cukr 175 g
+ 2 lžíce na jablka
balzamikový ocet 125 ml
+ k podávání
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na plátky či měsíčky

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.

2

Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...