Když pro jednou připravíte bůček s balzamikem místo kmínu a česneku, určitě nebudete zklamaní. Podávat ho klidně můžete se zelím a knedlíkem.
Suroviny
bůček
1
kg
bez kosti, bez kůže
třtinový cukr
175
g
+ 2 lžíce na jablka
balzamikový ocet
125
ml
+ k podávání
česnek
2
stroužky
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jablko
3
ks
na plátky či měsíčky
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.
2 Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5 receptů s balzamikovým octem(5 receptů)
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)