Když pro jednou připravíte bůček s balzamikem místo kmínu a česneku, určitě nebudete zklamaní. Podávat ho klidně můžete se zelím a knedlíkem.
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5 receptů s balzamikovým octem(5 receptů )
- Dokřupava vypečený bůček bez komplikací: 25 ověřených receptů a triky, díky kterým bude vždy perfektní(27 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů )