Čokoládový krém ochucený bazalkou a jahody s balzamikem působí na první pohled poněkud extravagantně. Nebojte se toho – výsledek vás ohromí.
Suroviny
Postup
V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.
Přeceďte, odstraňte bazalku a vraťte ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu.
Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu; až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.
V kastrůlku promíchejte cukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu.
Vzniklý sirup nechte vychladnout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5 receptů s balzamikovým octem(5 receptů )