0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

2.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2936 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 252 g
Tuky 214 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládový krém ochucený bazalkou a jahody s balzamikem působí na první pohled poněkud extravagantně. Nebojte se toho – výsledek vás ohromí.

Suroviny

smetana ke šlehání 284 ml
bazalka 1 svazek
nasekaná i se stonky + lístky na ozdobu
bílá čokoláda 300 g
kvalitní
třtinový cukr 50 g
světlý
balzamikový ocet 2 PL
jahody 250 g
přepůlené

Postup

1

V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.

2

Přeceďte, odstraňte bazalku a vraťte ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu.

3

Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu; až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.

4

V kastrůlku promíchejte cukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu.

5

Vzniklý sirup nechte vychladnout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit