0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

2.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2936 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 252 g
Tuky 214 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládový krém ochucený bazalkou a jahody s balzamikem působí na první pohled poněkud extravagantně. Nebojte se toho – výsledek vás ohromí.

Suroviny

bazalka 1 svazek
nasekaná i se stonky + lístky na ozdobu
bílá čokoláda 300 g
kvalitní
třtinový cukr 50 g
světlý
balzamikový ocet 2 PL
jahody 250 g
přepůlené

Postup

1

V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout.

2

Přeceďte, odstraňte bazalku a vraťte ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu.

3

Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu; až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.

4

V kastrůlku promíchejte cukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu.

5

Vzniklý sirup nechte vychladnout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč