Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit piknik objevuje nejlepší amatérské kulináře

dort s lízátkami
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Loni zvítězila zmrzlina, předloni nás dostaly paštiky. Kdo nás překvapí svým kulinářským uměním letos?

Apetit piknik může být cestou, jak nechat své jídlo ochutnat co nejvíce lidí a ověřit si, zda má skutečně šanci na úspěch. Mnozí kulináři, kteří se v minulých letech zúčastnili Apetit pikniku, se nyní svým koníčkem živí.

Paštika do každé rodiny

I letos vybereme nejlepšího kulináře a odměníme ho krásnými cenami. Hodnotit budeme sortiment, prezentaci jídla i stánku, a hlavně chuť! Předloni nás svými domácími paštikami a lančmítem uchvátil nadšený amatérský kuchař Tomáš Babinec z blogu Foodissimo.eu, který měl během chvilky vyprodáno. Masovým pomazánkám podle starého rodinného receptu jeho dědečka se prostě nedá odolat. Z trhu na Jiřáku, kde teď Foodissimo pravidelně potkáváme, si pokaždé odneseme nejméně dvě velké paštiky. Pořád se totiž nemůžeme rozhodnout, jestli je lepší játrová, nebo bůčková.

Apetit Piknik

Cukrkanda a zmrzlina

Na loňském Apetit pikniku se návštěvníkům nejvíc líbila Zuzana Dvořáková, která si říká Cukrkanda. Pikniku se zúčastnila poprvé. V jejím sladkém menu nechyběly croissanty, marshmallows, cheesecaky, citronový koláč i marmelády nebo bezinková šťáva. K tomu všemu vtipné cake pops ve tvaru tučňáků, ze kterých byli nadšeni dospělí i děti.

Volba redakce loni padla na Tři kopečky Kateřiny Kočičkové, která byla jedním z nejúspěšnějších kulinářů loňského Apetit pikniku. Na nezájem mlsalů si nemohla stěžovat. Už krátce po otevření stánku vyprodala levandulovou zmrzlinu a my ukořistili jedno z posledních balení osvěžující okurkovo-ginové zmrzliny. Návštěvníkům chutnaly i další příchutě: překvapivá citronová s citronovým tymiánem, tradiční vanilková i kávová. Báječné kombinace zmrzlin vynesly Třem kopečkům titul Kulinář Apetit pikniku, který udělila redakce časopisu Apetit.

Přijďte na Apetit piknik ochutnat dobroty od zapálených amatérských kuchařů a kuchařek. Těšíme se na vás 21. června od 10 hodin v parku na Karlínském náměstí v Praze. Jsme zvědaví, jaký talent objevíme letos. Všechny letošní kulináře vám představíme tady na webu 12. května.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...