0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit piknik objevuje nejlepší amatérské kulináře

dort s lízátkami
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Loni zvítězila zmrzlina, předloni nás dostaly paštiky. Kdo nás překvapí svým kulinářským uměním letos?

Apetit piknik může být cestou, jak nechat své jídlo ochutnat co nejvíce lidí a ověřit si, zda má skutečně šanci na úspěch. Mnozí kulináři, kteří se v minulých letech zúčastnili Apetit pikniku, se nyní svým koníčkem živí.

Paštika do každé rodiny

I letos vybereme nejlepšího kulináře a odměníme ho krásnými cenami. Hodnotit budeme sortiment, prezentaci jídla i stánku, a hlavně chuť! Předloni nás svými domácími paštikami a lančmítem uchvátil nadšený amatérský kuchař Tomáš Babinec z blogu Foodissimo.eu, který měl během chvilky vyprodáno. Masovým pomazánkám podle starého rodinného receptu jeho dědečka se prostě nedá odolat. Z trhu na Jiřáku, kde teď Foodissimo pravidelně potkáváme, si pokaždé odneseme nejméně dvě velké paštiky. Pořád se totiž nemůžeme rozhodnout, jestli je lepší játrová, nebo bůčková.

Apetit Piknik

Cukrkanda a zmrzlina

Na loňském Apetit pikniku se návštěvníkům nejvíc líbila Zuzana Dvořáková, která si říká Cukrkanda. Pikniku se zúčastnila poprvé. V jejím sladkém menu nechyběly croissanty, marshmallows, cheesecaky, citronový koláč i marmelády nebo bezinková šťáva. K tomu všemu vtipné cake pops ve tvaru tučňáků, ze kterých byli nadšeni dospělí i děti.

Volba redakce loni padla na Tři kopečky Kateřiny Kočičkové, která byla jedním z nejúspěšnějších kulinářů loňského Apetit pikniku. Na nezájem mlsalů si nemohla stěžovat. Už krátce po otevření stánku vyprodala levandulovou zmrzlinu a my ukořistili jedno z posledních balení osvěžující okurkovo-ginové zmrzliny. Návštěvníkům chutnaly i další příchutě: překvapivá citronová s citronovým tymiánem, tradiční vanilková i kávová. Báječné kombinace zmrzlin vynesly Třem kopečkům titul Kulinář Apetit pikniku, který udělila redakce časopisu Apetit.

Přijďte na Apetit piknik ochutnat dobroty od zapálených amatérských kuchařů a kuchařek. Těšíme se na vás 21. června od 10 hodin v parku na Karlínském náměstí v Praze. Jsme zvědaví, jaký talent objevíme letos. Všechny letošní kulináře vám představíme tady na webu 12. května.

Autor: admin

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit