Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit veggie! 2/2018

Apetit veggie! 2/2018
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ve čtvrtek 30. 8. vychází nové číslo Apetitu veggie! plné lahodných receptů pro vegetariány a vegany.

V novém čísle speciálu Apetit veggie! opět najdete inspiraci, jak si užít dary sezony. Štědrý podzim přináší na vaše stoly hojnost ovoce a zeleniny. Vychutnejte si paprsky babího léta zakleté do voňavých dezertů ze sladkých plodů podzimu. Buďte připraveni, až vítr ze strnišť s postupujícím časem vystřídají přízemní mrazíky, a vyzbrojte se recepty na hřejivé zeleninové koláče, které vnesou do vašich domovů pohodu přivolanou vůní linoucí se z trouby.

Vegetariánská snídaně. Startujeme nasladko! Rozmazlete se hned ráno hruškovým cobblerem s vůní vanilky a hřebíčku.

Vegetariánské a veganské recepty. Páje, quiche a další slané koláče plněné tou nejpestřejší zeleninou, jakou nabízejí podzimní pole a zahrady. Zamilujte si mrkev, mangold, dýni, květák, cibuli nebo růžičkovou kapustu zapečené v rozmanitých těstech. Mimo klasiky, jako jsou kynuté, křehké, listové a filo těsto, vyzkoušejte v koláčích výživové vychytávky: třeba mouku z cizrny, kaštanů nebo miličky habešské neboli teffu. Nemůžete nebo nechcete jíst mouku? V Apetit veggie! najdete triky, jak se při pečení slaných koláčů obejít bez těsta. Je libo korpus z oříšků, květáku, dýně nebo celeru?

Lidé. Australská herečka a autorka kuchařek Tess Masters neboli Holka s mixérem věří, že mixování není jen způsob přípravy jídla, ale životní styl. Vyzkoušejte její recepty na jídla, která překvapivě nemusí být jen tekutá. Všední život vegetariánské rodiny spolu s recepty na barevná, a přitom jednoduchá jídla představuje skandinávská blogerská dvojice Luise Vindahl a David Frenkiel z Green Kitchen Stories. Proč nakupovat potraviny a nikoli nekonečné vrstvy plastu, z nichž je musíte vybalovat, vysvětluje Petr Hanzel ze společnosti Bezobalu. A blogerka Věra Strnadová vám v souladu s principy ajurvédy poradí, jak a čím se v nadcházejících chladných dnech zahřát.

Dezerty. Není jídla bez dezertu. Což takhle dát si kaštanový parfait a švestkový kompot s badyánem nebo kdoulový koláč se sněhem? Neobejdete se v žádném jídle bez zeleniny? Přesvědčte se, jak báječně se dovede červená řepa snoubit s čokoládou. A až na vás dolehnou podzimní chmury, zažeňte je exoticky vylehčenými dezerty do skla!

Apetit veggie! - návod na báječné jídlo a spokojený život.

tlačítko předplatné digi tlačítko předplatné

Více novinek ze světa veggie! najdete tady: www.apetitonline.cz/veggie
Nové číslo si můžete prohlédnout tady: www.apetitonline.cz/veggie/casopis

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč