Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snoubení vína a jídla

růžové víno
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Víno a jídlo k sobě patří, o tom není pochyb. Ovšem rozhodnout se, jaké víno podávat ke konkrétnímu pokrmu, může někdy působit potíže.

 

Obecně se říká, že bílé víno patří ke světlému masu a červené k tmavému. Lepší je ale rozlišovat lehkost. 

  • Méně kořeněné pokrmy, kuřecí maso a světlé ryby skvěle doplní odrůdy Müller Thurgau, Ryzlink Rýnský či Modrý Portugal.
  • Vepřová krkovice, tučnější ryby či hovězí maso si žádají hutnější vína jako je Rulandské šedé, Chardonnay nebo Rulandské modré.
  • Ke kořeněným, aromatickým jídlům se výborně hodí Frankovka, Svatovavřinecké, Merlot či Cabernet Sauvignon.

Pokud si nejste jistí, nechte si poradit. Večeříte-li v restauraci, požádejte číšníka. Pokud chystáte večeři pro přátele, jistě vám s výběrem pomohou v nejbližší vinotéce.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč