Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čím letos potěšíte koledníky?

AD
Čokoládový pes
ZDROJ: Marks and Spencer
sdílet:

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás nezaskočili nepřipravené, zásobujte se předem. Máme pro vás pár tipů.

Měření

Pokud budete na Velikonoční pondělí na vesnici, pravděpodobně k vám pár dětí i dospělých s pomlázkou dorazí. Nenechte je stát před vraty, pozvěte je dál a pohostěte je něčím dobrým. Vždyť by byla škoda, kdyby lidové tradice úplně vymizely! I tyto svátky si můžete přizpůsobit a užít si na nich jen to, co se vám líbí. A protože jste na tomto webu, pravděpodobně oceníte dobré jídlo. Proto načerpejte inspiraci a připravte pokrmy, které se stanou rodinným pokladem. A nezapomeňte na děti, které většinou ocení hlavně sladkosti.

Skryt pre seznam

Originální figurky z pravé čokolády

Hravé čokoládové postavičky v maxi velikosti vám poslouží jako originální velikonoční dekorace, kterou ocení i dospělí. V Marks and Spencer letos nakoupíte několik propracovaných figurek z belgické čokolády, které jinde neseženete. Kromě tradičních zajíců, můžete sobě, dětem nebo vašim blízkým, udělat radost slepičkou Chickitou, štěnětem z mramorované bílo-mléčné čokolády, jezevčíkem Walterem nebo třeba vtipným stylovým zajícem s hiphoperskou čepicí. Perfektní je také hyperrealistický tyranosaurus Rex s očima z bílé čokolády nebo zlatavá mrkev ozdobená pravým zlatem a doplněná o roztomilá zaječí ouška. 

Skryt pre seznam
Čokoládové figurky
ZDROJ: Marks and Spencer
Skryt pre seznam

Do košíčků pro nejmenší

A ani o drobné dárky v Marks and Spencer není nouze. Pokud malé koledníčky nechcete odbýt nejlevnější čokoládou, nakupte kvalitní čokoládová lízátka v podobě lišky, ovečky, zajíčka nebo kuřátka. Nejmenším se rozzáří oči i když jim přidáte pytlíček naplněný miniaturními kropenatými křepelčími vajíčky z čokolády v cukrové skořápce. 

Skryt pre seznam
Pro koledníky
ZDROJ: Marks and Spencer
Skryt pre seznam

Nedáte-li malovaný, dejte aspoň čokoládový...

Pokud vás malování a barvení vajec nijak zvlášť nenaplňuje, sáhněte letos po luxusních čokovajíčkách z Marks and Spencer. Ručně vyrobené rýhované vejce z mléčné belgické čokolády, které pod povrchem ukrývá lahodnou vrstvu vyhlášené lískooříškové pasty z italského Piemontu a z nasekaných ořechů se špetkou soli, bude rozhodně patřit mezi ty nejlepší nadílky. V nabídce najdete třeba i netradičně špičaté hladké vejce z blond čokolády, což je bílá čokoláda s karamelizovaným cukrem. Uvnitř tohoto originálního vejce najdete miniaturní vajíčka v podobě čokoládových lanýžů obalených v hořkém kakau s mléčnou náplní. Ano, chutná to stejně skvěle, jako to zní.

Skryt pre seznam
čokoládová vejce
ZDROJ: Marks and Spencer
Skryt pre seznam

S nádechem Británie

Naše české mazance jsou klasika, na kterou určitě nedáte dopustit. Pokud byste ale zatoužili zkusit něco nového a vychutnat si snídani tak trochu po anglicku, zkuste hot cross buns. Tyto malé mazanečky jsou o něco víc kořeněnější a výraznější. Kříž na jejich povrchu symbolizuje ukřižování nebo také rozdělení měsíce. Ve velikonoční kolekci najdete navíc jak sladkou čokoládovou, tak i extra sýrovou verzi, takže i milovníci slaného budou spokojení. 

Skryt pre seznam
Hot cross buns
ZDROJ: Marks and Spencer
Skryt pre seznam
Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín