Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bez potřísněné košile a přesto si užít každé sousto aneb Jak správně jíst burger?

Muž jí hamburger
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Sendvič, ze kterého všechno cenné vypadne ven, si užije málokdo. Stejně nelibá je také představa šťávy zatékající po rukách do rukávů. Mnozí si proto burger radši ani nedají. A to je škoda. Možností, jak se popasovat s lahodným vrstveným hamburgerem plným masa, zeleniny a omáček, je hned několik. Tak vzhůru do (čisté) práce!

Jak sníst a vychutnat si hamburger bez nepořádku a fleků na oblečení? Jde to. Někdy s trochou cviku, ale jde.

  • Pečlivě si vyhrňte rukávy dříve, než vezmete burger do rukou.
  • Použijte obě ruce. Ano, hamburger držte pevně oběma rukama, ideálně jistěte prsty i zadní část, aby se nerozpadal. Snadněji tak budete mít každé sousto pod kontrolou.
  • Burger v žemli jezte od okrajů ke středu. Tímto způsobem můžete lépe zachytit vypadávající složky.
  • Použijte papírový obal, alobal nebo ubrousek, které obalíte kolem sendviče. Pomohou vám zachytit šťávu i omáčky (a zabránit tak potřísnění šatstva) a zároveň udrží burger pohromadě.
  • Před prvním soustem burger lehce stikněte. Jednotlivé složky burgeru se tak rovnoměrněji rozloží.
  • Burger během jídla neodkládejte. Když burger držíte v rukou až do úplného snědení, máte lepší kontrolu nad jeho soudržností.
  • Připravte se na šťávy. U šťavnatých burgerů se jen těžko vyhnete ušpinění rukou. Počítejte s tím a mějte po ruce dostatečnou zásobu papírových ubrousků nebo kuchyňských papírových utěrek!

Na světě žije řada milovníků burgerů, kteří přísahají, že nejlepší je hamburger před prvním zakousnutím otočit vzhůru nohama a jíst obráceně. Můžete také odklopit vrchní část bulky a pustit se do burgeru příborem. Zamezíte tím případnému stresu ze zamazaných rukou a potřísněného oděvu. Vrchní část také krájejte nebo jednoduše přikusujte. 

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...