Sendvič, ze kterého všechno cenné vypadne ven, si užije málokdo. Stejně nelibá je také představa šťávy zatékající po rukách do rukávů. Mnozí si proto burger radši ani nedají. A to je škoda. Možností, jak se popasovat s lahodným vrstveným hamburgerem plným masa, zeleniny a omáček, je hned několik. Tak vzhůru do (čisté) práce!
Jak sníst a vychutnat si hamburger bez nepořádku a fleků na oblečení? Jde to. Někdy s trochou cviku, ale jde.
- Pečlivě si vyhrňte rukávy dříve, než vezmete burger do rukou.
- Použijte obě ruce. Ano, hamburger držte pevně oběma rukama, ideálně jistěte prsty i zadní část, aby se nerozpadal. Snadněji tak budete mít každé sousto pod kontrolou.
- Burger v žemli jezte od okrajů ke středu. Tímto způsobem můžete lépe zachytit vypadávající složky.
- Použijte papírový obal, alobal nebo ubrousek, které obalíte kolem sendviče. Pomohou vám zachytit šťávu i omáčky (a zabránit tak potřísnění šatstva) a zároveň udrží burger pohromadě.
- Před prvním soustem burger lehce stikněte. Jednotlivé složky burgeru se tak rovnoměrněji rozloží.
- Burger během jídla neodkládejte. Když burger držíte v rukou až do úplného snědení, máte lepší kontrolu nad jeho soudržností.
- Připravte se na šťávy. U šťavnatých burgerů se jen těžko vyhnete ušpinění rukou. Počítejte s tím a mějte po ruce dostatečnou zásobu papírových ubrousků nebo kuchyňských papírových utěrek!
Na světě žije řada milovníků burgerů, kteří přísahají, že nejlepší je hamburger před prvním zakousnutím otočit vzhůru nohama a jíst obráceně. Můžete také odklopit vrchní část bulky a pustit se do burgeru příborem. Zamezíte tím případnému stresu ze zamazaných rukou a potřísněného oděvu. Vrchní část také krájejte nebo jednoduše přikusujte.
Zdroj informací: časopis Apetit