Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby ovoce nezhnědlo

ovocný koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Nakrájené ovoce jako hrušky, jablka nebo avokádo má sklon hnědnout. Co s tím?

 

Aby cestou na koláč nebo do salátu nezhnědlo, můžete ho nakrájené zakapat nebo protáhnout citronovou šťávou. Tu ale pak nejspíš pocítíte v chuti. Podobně vám poslouží také miska se studenou vodou s pár špetkami soli, kam ovoce ponoříte a ponecháte do chvíle, kdy podle receptu přišel jeho čas (sůl v chuti není znát). Je to podobné, jako když nechcete, aby zhnědly brambory, těm ale v žádném případě nedopřávejte v syrovém stavu žádnou kyselou sprchu ani koupel, při vaření by pak nezměkly a chutnaly podivně.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč