Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort (Tarte au chocolat)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6400 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 462 g
Tuky 449 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort můžete ozdobit čokoládovými hoblinami. Rozehřejte tmavou čokoládu a nalijte ji na pomaštěný plech. Po zatuhnutí z ní ostrým nožem odškrabujte hobliny.

Suroviny

droždí čerstvé ½ kostky
21 g
mléko 250 ml
máslo 125 g
vejce 2 ks
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
ovocný likér 2 PL
např. chambord
strouhaná
Na polevu
tmavá čokoláda 250 g

Postup

1

Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.

2

Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. V míse utřete máslo s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu, likér a strouhanou pomerančovou kůru. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nechte 20 minut nakynout.

3

Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí dort potřete smetanovo-čokoládovou polevou.

Recept je převzatý z kuchařky Iveta & sladká Francie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...