Dort můžete ozdobit čokoládovými hoblinami. Rozehřejte tmavou čokoládu a nalijte ji na pomaštěný plech. Po zatuhnutí z ní ostrým nožem odškrabujte hobliny.
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.
Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. V míse utřete máslo s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu, likér a strouhanou pomerančovou kůru. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nechte 20 minut nakynout.
Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí dort potřete smetanovo-čokoládovou polevou.
Recept je převzatý z kuchařky Iveta & sladká Francie.