0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový dort (Tarte au chocolat)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6400 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 462 g
Tuky 449 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort můžete ozdobit čokoládovými hoblinami. Rozehřejte tmavou čokoládu a nalijte ji na pomaštěný plech. Po zatuhnutí z ní ostrým nožem odškrabujte hobliny.

Suroviny

droždí čerstvé ½ kostky
21 g
mouka pšeničná polohrubá 220 g
mléko 250 ml
máslo 125 g
moučkový cukr 120 g
vejce 2 ks
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
kakao holandského typu 2 PL
ovocný likér 2 PL
např. chambord
pomerančová kůra 1 PL
strouhaná
Na polevu
tmavá čokoláda 250 g

1 Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu.

2 Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic vlažného mléka si připravte kvásek. V míse utřete máslo s cukrem do světlého krému. Přidejte čokoládu, likér a strouhanou pomerančovou kůru. Do prosáté mouky s kakaem přilijte kvásek a střídavě přidávejte mléko, rozšlehaná vejce a máslový krém. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a nechte 20 minut nakynout.

3 Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí dort potřete smetanovo-čokoládovou polevou.

Recept je převzatý z kuchařky Iveta & sladká Francie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...