Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

1000 korun na nákup? Pospěšte si!

1000 korun na nákup? Pospěšte si!
sdílet:
ČEZ nedávno vyhlásil akci ‚bílého šrotovného‘, tedy příspěvku na nákup energeticky úsporného spotřebiče. Energetická společnost slíbila přispět 1000 korun. Nabídka, která vešla v platnost minulou středu, měla původně trvat do 15. června. Lidé mají ale zjevně o příspěvek velký zájem, a tak přestože ČEZ na ni vyčlenil okolo deseti milionů korun, nebude mít dlouhého trvání.

„Za dva dny v našich prodejnách využilo tuto nabídku více než sto lidí,“ řekl mluvčí sítě Euronics Bohuslav Komín, podle kterého zájem zákazníků o tuto akci nepolevuje. Slevu již ve středu získalo několik desítek zákazníků elektroprodejen Datart a velké množství se jich na tuto akci vyptávalo. „Akce by mohla skončit během tří týdnů,“ řekl ředitel pro podporu prodeje ČEZ Vladimír Vokroj v souvislosti s tím, že o nabídku byl v prvních dnech velký zájem.

Peníze můžete získat na nákup chladničky, mrazáku, jejich kombinace nebo pračky. Musíte být zákazníkem ČEZ a nový spotřebič si musíte vybrat v jedné z 29 prodejen Datart či 190 obchodů sítě Euronics. Podmínkou je vrácení starého spotřebiče stejného druhu nebo potvrzení o jeho ekologické likvidaci. Příspěvek slouží k nákupu spotřebičů z řad bílé techniky v energetické kategorii A+ a vyšší.

Šrotovné pro vaši kuchyň

Lidem se podle odborníků vyplatí důkladně porovnat cenovou nabídku v kamenných prodejnách, na které se vztahuje šrotovné ČEZ, a na internetu. „Při nákupu přes internet a využití nákupních rádců nebo porovnávačů cen lidé mohou ušetřit i více než slibovaných 1000 korun,“ řekl Tomáš Hodboď z nezávislého nákupního rádce Heureka.cz.

Konkurenční společnost E.ON oznámila, že svým zákazníkům taktéž nabídne příspěvek. Od poloviny května budou mít možnost získat 500 korun na nákup nového úsporného elektrospotřebiče značky Whirlpool v kterémkoli kamenném nebo internetovém obchodě v České republice.

Pražská energetika, která je třetím největším distributorem elektřiny v Česku, šrotovné na elektrospotřebiče neplánuje. Mluvčí PRE Petr Holubec řekl, že firma již několik let prostřednictvím poradenského centra svým zákazníkům nabízí zvýhodněný nákup značkové bílé techniky či akumulačních kamen, přičemž slevy mohou dosahovat až 25 procent a netýkají se jen těch nejúspornějších elektrospotřebičů. „Budeme v tom pokračovat i nadále.“

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč