0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Angličan nejlepším sommeliérem světa

Angličan nejlepším sommeliérem světa
sdílet:
Mistrovství světa sommeliérů probíhalo celý minulý týden v Chile. Soutěže se zúčastnilo 51 sommeliérů ze 48 zemí. Českou republiku reprezentoval Tomáš Brůha.

Vítězem se stal britský hoteliér, znalec vína a držitel mnoha ocenění za sommeliérství Gerard Basset.
Ve finále bojoval s Davidem Biraudem z Francie a Paolem Bassem ze Švédska.

Světový šampionát sommeliérů se koná jednou za tři roky. Poprvé proběhl v roce 1983.
Sommeliéři soutěží v několika disciplínách, například je to znalostní písemná zkouška, slepá degustace, dekantace vína nebo otevírání lahví.

Sommeliérství je podle výsledků evropskou doménou. V celé historii soutěže vyhrál jen jednou soutěžící, který nepocházel z Evropy. Byl to Japonec Šinja Tasaki, vítěz z roku 1995.



Čtetě také:
Sommeliér Tomáš Brůha obhájil titul mistra ČR

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit