0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Beaujolais nouveau est arrivé

Beaujolais nouveau est arrivé
sdílet:
20. listopadu 2008 | Brněnský obchůdek Gurmán zve na ochutnávku nového ročníku francouzského šlágru beaujolais. Přijďte zapít vinařskou dřinu a oslavte letošní sklizeň!

Co: Ochutnávka beaujolais nouveau
Kdy: čtvrtek 20. listopadu 2008, 9.00–18.00
Kde: Gurmán – Labužníkův ráj (pasáž Kleinova paláce, náměstí Svobody 15, Brno)
Za kolik: ochutnávka je zdarma, pokud vám bude víno chutnat, můžete si je rovnou koupit

Každý třetí čtvrtek v listopadu patří mladému vínu, na celém světě se totiž v tento den začíná prodávat nový ročník beaujolais. Svátek nového beaujolais se tak stává celosvětovou veselicí, symbolickým ukončením roční vinařské dřiny a začátkem času hodování. Beaujolais nouveau (či primeur) je malý zázrak, který si nesmíte nechat ujít. Vyrábí se tak, aby mohlo být co nejdříve po sklizni na trhu, díky tomu bohužel ale vydrží ve své kvalitě jen pár měsíců.

Více na: www.gurman-brno.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit